додому Новини Черкащина У черкаському парку стартував фестиваль "Дивосвіт" (ФОТО)

У черкаському парку стартував фестиваль "Дивосвіт" (ФОТО)

0

У парку "Сосновий бір" урочисто відкрили фестиваль "Дивосвіт". Цього року проект має назву "Минуле на дотик". В його рамках 8 скульпторів упродовж місяця працюватимуть просто неба, створюючи фігури, які прикрасять струмки під мостом кохання під час реконструкції. Про це повідомляє Дирекція парків.

Упродовж свята лунали музичні вітання, тривали майстер-класи з розфарбовування тварин, студія Елементарного музикування забавляла найменших відвідувачів.

– Щиро радію, що фестиваль відбувся і цього року, – говорить директор КП "Дирекція парків" Володимир Стойко. – Дякую усім, хто долучився до його організації й запрошую черкаців поспостерігати за творчістю скульпторів. Крім того, щотижня на відвідувачів чекатиме розважальна програма з майстер-класами та показами фільму. Усі забави будуть тематичними.

Цього разу учасники фестивалю – це амбітні молоді автори. Володимир Стойко впевнений, їхні роботи органічно доповнять паркову зону.

– Такі фестивалі надзвичайно корисні, бо з кожним таким кроком місця відпочинку удосконалюються, а фестиваль привертає увагу до роботи скульпторів і таким чином робить жителів Черкас причетними до того, що відбувається, – ділиться враженнями молода мама, громадська діячка Тетяна Волочай.

Нагадаємо, цього року комунальне підприємство отримало 400 тис. грн субвенції з обласного бюджету. Ці кошти використають для проведення ремонтних робіт. Сам же фестиваль організований за кошти підприємства та партнерів.

– Коли ми розглядали вартіанти втілення фестивалю ще торік, то був варіант кінетичних скульптур, які рухатимуться від води, але зупинилися на так би мовити антивандальному варіанті, – розповідає головний натхненник проекту, черкаський скульптор Роман Турецький. – Крім того, ті місця, які є в парку, природній ландшафт, схили, на них ми можемо знайти артефакти, які просто виходять із землі. Чому так? Бо передусім це буде цікаво дітям. Адже вони думають, що динозаври – це щось з Америки і в існує тільки кіно і мультиках. Але діти не знають, що у нас водилися мамонти, саблезубі тигри, світовий океан був із гігантськими ракушками, що у нас літали комахи з розмахом крил більше метра… Їм це ніхто не розповідає, вони не ходять у музеї. Таким чином вони матимуть безкоштовний маленький музей у парку.

Фігури виготовлять із фібробетону. Майстер каже, матеріал міцний та зручний для творчості. Автори виготовлять скульптури, а реконструкцію струмків – будівельники. Роман Турецький наголошує, що над організацією фесту працюють однією дружною командою: усі учасники, партнери та працівники "Дирекції парків" – від прибиральника до майстра дільниці працюють злогоджено. А така робота, переконаний скульптор, не може не увінчатися успіхом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на уманському фестивалі хочуть "зіткати" новий рекорд України.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version