НовиниЧеркасиУ Черкаському онкодиспансері відкрили палати для пересадки кісткового мозку...

У Черкаському онкодиспансері відкрили палати для пересадки кісткового мозку дітям (ВІДЕО) 

-

- Advertisment -

Компанія «АТБ-Маркет» спільно з благодійним фондом «Таблеточки» кілька років тому розпочала акцію «Мене це стосується. А тебе?». Добра мета об’єднала партнерів по бізнесу, зірок, провідних медиків, благодійників і мільйони покупців. Збір коштів для допомоги онкохворим дітям проводили в усіх магазинах мережі. Так вдалося зібрати гроші на модернізацію онкологічних диспансерів. Зокрема, у Черкаському центрі дитячої онкології відкрили два асептичні бокси, необхідні для пересадки кісткового мозку.  Повідомляє власкор ВІККА. 

ОКСАНА ГЛУХАРЄВА, ЗАВІДУВАЧКА ОБЛАСНИМ ЦЕНТРОМ ДИТЯЧОЇ ОНКОЛОГІЇ ТА ГЕМАТОЛОГІЇ :

«Ці бокси оснащені фільтрами, які фільтрують повітря і не допускають отих бактерій. У ванній кімнаті також вода, оснащена гепа-фільтрами й ультрафіолетовим опроміненням. Тобто, тут усе для того, щоб людина вижила в отой період, коли вона після хіміотерапії найбільш уразлива». 

У пацієнта, якому здійснюють трансплантацію, ослаблений імунітет. Тому він потребує особливих умов. Відтепер це друге в Україні регіональне дитяче відділення, де така операція можлива. Досі трансплантацію кісткового мозку неповнолітнім у Черкасах проводили у дорослому відділенні. 

Нині на обліку в закладі перебуває 270 онкохворих дітей. Аліса з Умані бореться з онкохворобою вісім місяців. Мама дівчинки розповідає: починали лікування у столиці, завершують терапію у Черкасах. 

МАРИНА, МАМА ПАЦІЄНТКИ ОНКОДИСПАНСЕРУ :

«Я не шкодую. Відношення до дитини, до нас, підтримка. Домашня обстановка, в якій витягують маму й дитину, морально підтримують». 

Загальна вартість нових асептичних боксів 4 мільйони гривень. У палатах є інфузомати для дозованої подачі ліків, установки для фільтрування повітря і води, система відеозв’язку. 

Благодійники певні: рак не вирок, якщо суспільство не стоїть осторонь. Компанія АТБ планує продовжувати свою благодійну діяльність і надалі.

СЕРГІЙ ДЕМЧЕНКО, ДИРЕКТОР ВСЕУКРАЇНСЬКОГО БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «АТБ»:

«Системна і планова робота – це та позиція, на якій ґрунтується діяльність благодійного фонду і ми сподіваємося, що ми будемо продовжувати цю діяльність і в цьому році, і в наступному році і надавати допомогу ширше. Не тільки маленьким пацієнтам, а усім тим, хто цього потребує найбільше».  

Загалом за кілька років акція «Мене це стосується. А тебе?» зібрала майже 30 мільйонів гривень. Усі вони вже адресовані на модернізацію онкологічних диспансерів,  дитячих лікарень, медичних центрів країни та на цільову допомогу онкохворим дітям. 

В’ЯЧЕСЛАВ БИКОВ, ВИКОНАВЧИЙ ДИРЕКТОР БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ «ТАБЛЕТОЧКИ» :

«Фонд Таблеточки вже 12-й рік є свідком єдності. Єдності українців, єдності професійних медиків, єдності благодійних фондів, єдності волонтерів, єдності пацієнтів. Завдяки благодійному фонду АТБ, завдяки пересічним українцям, які долучилися до акції, ми якраз і змогли принести європейське лікування в Україну».

 

Читайте також:

Вона світиться: у Черкасах випустили марку «Воїни світла»

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині засудили чоловіка, який двічі обікрав свого знайомого

Жителя смт Маньківка, який скоїв ряд майнових злочинів, засудили до 5 років і 2 місяців позбавлення волі. Про це...

У Черкасах шукають водолаза: робота цікава, колектив прийнятний

У Черкасах «Укртелеком» шукає водолаза. Він повинен мати 3 клас спеціалізації і досвід 1-2 роки. Оголошення про вакансію оприлюднено...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x