НовиниЧеркащинаУ Черкаському онкодиспансері у прямому ефірі оперували найкращі урологи...

У Черкаському онкодиспансері у прямому ефірі оперували найкращі урологи країни (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Справжній професійний марафон провели днями на базі Черкаського онкодиспансеру. У рамках з’їзду Академії української урології найкращі хірурги країни ділилися знаннями й уміннями. Повідомляє власкор ВІККА.

Фото зі сторінки Черкаського онкодиспансеру на Фейсбук

За перший день провели п’ять операцій. Видаляли камені з нирок. Сучасний метод – лапароскопія – дає змогу зменшити наслідки втручання і скоротити період відновлення пацієнта.

СЕРГІЙ ВОЗІАНОВ, ДИРЕКТОР ДУ «ІНСТИТУТ УРОЛОГІЇ УКРАЇНИ НАМН УКРАЇНИ»:

«Знаходження у стаціонарі, залежно від клініки, залежно від розмірів каменю, скільки часу зайняла операція, становить від 2 до 6-7 днів. Залишається один розріз один сантиметр, а може два, а може три, якщо робимо мультидоступ до каменю».

Серед організаторів з’їзду – черкаський хірург Роман Морару-Бурлеску. За його словами, захід є унікальним. В одній операційній концентрується досвід найкращих фахівців країни. Близько тридцяти лікарів приїхали до Черкас і близько трьох сотень – спостерігають за операціями онлайн.

РОМАН МОРАРУ-БУРЛЕСКУ, ЗАВІДУВАЧ ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ОНКОУРОЛОГІЇ

«Це ознака того, що ми насправді рухаємося в бік Євросоюзу. Тому що, на жаль, в медицині і хірургічній спільноті минулих років складалася така ситуація, коли хірурги замикалися і не надавали інформацію широкому загалу».

Столичний фахівець Микола Соснін пригадує: ще років десять тому хірургам не вистачало можливостей для практики, тому їздив на майстер-класи за кордон. З 2017 року аналогічні заходи впровадили на базі кафедри у Києві. Нині ж він – один із тих, хто демонструватиме свої уміння на загал.

МИКОЛА СОСНІН, ДОЦЕНТ КАФЕДРИ УРОЛОГІЇ НУОЗУ ІМ. ШУПИКА:

 «Це дуже корисно для наших лікарів, тому що вони мають можливість не виїжджаючи за кордон отримати усю інформацію тут, на місці. Вчитися, приймати участь, задавати питання і постійно розвиватися».

Дмитро Казмірчук – серед тих, хто спостерігає. Вінницький лікар зізнається: насамперед цікавиться операціями свого профілю. Це, зокрема, видалення пухлини передміхурової залози. Каже, поїхати навчатися за кордон нині складно, тому професійні  з’їзди особливо важливі.

ДМИТРО КАЗМІРЧУК, ЛІКАР-ОНКОУРОЛОГ ПОДІЛЬСЬКОГО РЕГІОНАЛЬНОГО ЦЕНТРУ ОНКОЛОГІЇ:

«Останні кілька років відомо, що ковід був і вони були обмежені, зараз війна в країні і, на превеликий жаль, за останні два роки це мабуть один із небагатьох заходів і тим паче з такої спеціальності, досить рідкісної, на сьогоднішній день».  

Читайте також:

Черкаські футболісти зібрали 2 млн 649 тисяч гривень для Фонду Притули

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

7 тисяч доларів за фіктивний діагноз: на Черкащині затримали адвоката

На Черкащині правоохоронці затримали адвоката, його підозрюють у вимаганні грошей за встановлення фіктивного діагнозу отримання “хворим” групи інвалідності. Повідомляє...

У Черкасах збирають кошти, щоб кікбоксер поїхав на змагання

У Черкасах збирають кошти, щоб черкаський кікбоксер Ростислав Кирилюк зміг потрапити на тренувальні збори і взяти участь у змаганнях....

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x