додому Новини Черкащина У Черкаському музеї представили авторську виставку різдвяних прикрас

У Черкаському музеї представили авторську виставку різдвяних прикрас

0

У Черкаському обласному краєзнавчому музеї починає експонуватися виставка лялькарки Альони Корнієнко. Черкасців та гостей міста запрошують на виставку унікальних різдвяних прикрас. Про це пишуть на сторінці Черкаського обласного краєзнавчого музею

На виставці представлені авторські ялинкові прикраси. Частина з них – розпис по дереву та пластику. Присутні традиційні народні іграшки з кукурудзяного листя. Основою колекції є іграшки в техніці ґрунтований текстиль.  Для їх виготовлення спочатку створюється ескіз. Потім іграшка шиється, вкривається ґрунтом і розписується.

Авторські ляльки майстрині вже мандрують світом, вони є в приватних колекціях у США, Словакії, Німеччині, а нещодавно побували й на спільній виставці у Парижі. Альона Корнієнко – неодноразова учасниця фестивалів мотанок, нагороджена багатьма дипломами та подяками.

Альона Корнієнко

Альона Корнієнко розповідає: у ляльки і святкові прикраси  вкладає усі свої почуття і відчуття краси довколишнього світу. Її різдвяні прикраси користуються чималим попитом у замовників. У цьому ж році неабиякий попит на українську тематику: мальовничі українські хатки, зірки з дітками та котиків-муркотиків. Техніки та матеріали, з яких виготовляються прикраси різні: грунтована тканина, дерево, кукурудзяна солома. 

Під склом однієї з вітрин представлений розпис на гільзах.  Воєнні артефакти, розписані Альоною Корнієнко для аукціону на підтримку ЗСУ, посідають на вистаці особливе місце. На так званому «цинку» – веселі колядники зі звіздою та козою. А на гільзах калібру 30 мм  – українські хата, лелека та стежка, що веде до рідного дому. 

Читайте також:

У Черкасах для захисників України організували театралізоване дійство «Український вертеп»

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version