НовиниЧеркащинаУ Черкаському краєзнавчому діє виставка аквареліста зі Слов'янська

У Черкаському краєзнавчому діє виставка аквареліста зі Слов’янська

-

- Advertisment -

Днями у Черкаському обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття виставки Віктора Зеліка «Акварельна елегія». Про це повідомляють на офіційній сторінці музею. 

facebook.com/oblmyzkray
facebook.com/oblmyzkray

В експозиції Віктора Зеліка «Акварельна елегія» представлено чотири десятки акварельних робіт, що передають сюжети з життя міст нашої країни і життя людей.

Географія пейзажів широка: від Донеччини і Криму до Центральної України. 

Окрім природних пам’яток, перед глядачами постають архітектурні акварелі, де зображені пам’ятки України, які треба зберегти для нащадків. Мистецький погляд автора вихоплює дивовижні архітектурні деталі, що втілюють колорит міських вуличок, двориків й паркових ансамблів. 

“Головними героями композицій акварельних творів стають люди у повсякденних моментах: прогулянки з собачкою, поспішного чимчикування на роботу чи з роботи, закоханого погляду молодої пари чи гри вуличного музики” – пишуть на сторінці музею. 

Виставка діятиме до 20 лютого.

facebook.com/oblmyzkray

Довідково: Віктор Андрійович Зелік народився 1951 року у місті Слов’янськ Донецької області, де й проживав до  повномасштабного вторгнення. Вже майже два роки живе і працює в Черкасах.

Освіту здобув у Харківському художньо-промисловому інституті (нині Харківська державна академія дизайну і мистецтв) на факультеті промислової графіки і пакування (1973–1978 рр.). Майже два десятиліття працював художником-оформлювачем.

Багаторічний мистецький набуток художника складають роботи у різних техніках: монументально-декоративний живопис, плакати, батик, оформлення книг і кераміка (фарфор) з підполив’яним розписом.

З 1985 року Віктор Зелік є активним учасником виставок у Харкові, Донецьку, Краматорську, Слов’янську й Криму.

Вже більше 30 років працює у техніці станкового акварельного живопису. Віктор Зелік входить у сотню найкращих акварелістів світу. Його роботи полюбилися багатьом і мають незмінний інтерес у поціновувачів.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x