НовиниЧеркащинаУ черкаському кардіоцентрі відкрили ангіографічну операційну (ФОТО)

У черкаському кардіоцентрі відкрили ангіографічну операційну (ФОТО)

-

- Advertisment -

Черкаський обласний кардіологічний центр – із новим ангіографічним обладнанням. Його продемонстрували під час відкриття ангіографічної операційної, що у відділенні інтервенційної радіології кардіоцентру. Про це повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Придбали новий апарат, вартість якого більше 23 млн. грн., за рахунок співфінансування 50×50 % обласного та державного бюджетів.

Керівниця кардіологічного центру Світлана Журба розповіла, що до цього часу в медцентрі працював ангіограф, який придбали ще 10 років тому. Він уже потребував заміни. Упродовж минулого року тутешнє приміщення реконструювали під ангіографічну операційну.

"На це ми спрямували близько 4 млн. грн. з обласного бюджету, придбали необхідне обладнання на 1,5 млн. грн., провели монтаж стаціонарної ангіографічної установки "Allura Xper FD 10", отримали ліцензію, здійснили в цілому перевірку комплексу. Дотепер операційна працювала в тестовому режимі. І я можу впевнено стверджувати – без такого відділення – сучасної кардіології не існує. Адже цей апарат – основа. І не дарма метод коронарографії називають "золотим стандартом". Важливо й те, що такі операції роблять безкоштовно, забезпечуючи пацієнтів у межах державної програми необхідними матеріалами", − повідомила Світлана Журба.

За словами Олександра Білоуса, серцево-судинного лікаря-хірурга вищої категорії, керівника відділення інтервенційної радіології, цей комплекс має надзвичайну якість. Він дає змогу, завдяки якісному різнокутовому зображенню, проводити діагностику та лікування важких інфарктів міокарда. При цьому Черкаський кардіоцентр – у п’ятірці кращих медзакладів України за кількістю вилікуваних пацієнтів з таким захворюванням.

Пан Олександр розповів про механізм роботи ангіографічного обладнання. За його словами, операція триває з півгодини. На операційному ліжку через ліву руку пацієнта спеціальними інструментами дістаються серця під візуальним контролем, знаходять місце ураження – закриту коронарну артерію, механічно відкривають і потім видаляють бляшку.

У відділенні здійснюють, окрім коронарографій, ангіографію аорти, легеневих артерій, судин головного мозку, кінцівок, органів грудної, черевної порожнини та малого тазу. Упродовж 2018 року було виконано 2 200 досліджень, зокрема понад 1 700 коронарографій, що на 10% більше 2017 року. Утім найважливішою ланкою роботи відділення є надання допомоги хворим із гострим коронарним синдромом/гострим інфарктом міокарда шляхом проведення черезшкірних коронарних втручань.

Приміром, у 2018 році провели стентування 535 хворим із гострим коронарним синдромом.

Як повідомляв сайт vikka.ua, молодих лікарів на Черкащині заманюють будинком та високою зарплатою.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x