додому Новини Черкаси У Черкаському художньому музеї представили виставку рушників із університету

У Черкаському художньому музеї представили виставку рушників із університету

0

У Черкаському художньому музеї відбулось представили виставку рушників із фондової колекції Музею українського рушника Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Повідомляють на сторінці Черкаського художнього музею.

Усього представлено 235 вишитих рушників. Експозиція охоплює традиції вишивки майже всіх регіонів Черкащини та сформована на основі експонатів, зібраних студентами-філологами.

Це рушники-обереги з бабусиних скринь. Завдяки жінкам-вишивальницям, які зберігали прадавню традицію ткання й малювання голкою, дякуючи їхнім правнукам і онукам, що передали ці унікальні експонати в музей, є можливість глибше пізнати українську народну культуру й долучитися до її живильних джерел.

Виставковий фонд Музею українського рушника поповнюється спільними зусиллями студентів, викладачів, працівників університету, усіх небайдужих людей, а також на основі тих екземплярів, що збиралися під керівництвом директорки музею, професорки кафедри української літератури та української філології Наталії Миколаївни Ярмоленко під час проведення фольклорно-етнографічних практик за місцем проживання студентів.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version