додому Новини Черкащина У Черкаському гідрометцентрі повідомили, коли спаде спека 

У Черкаському гідрометцентрі повідомили, коли спаде спека 

0
погода літо спека

У місті Черкаси та області тримається надзвичайна для кінця серпня спека. На поточному тижні високі температури зберігатимуться. Пише директор Черкаського обласного Гідрометцентру Віталій Постригань

погода літо спека

Кінець серпня приготував новий потужний тепловий удар. У Франції, Іспанії стовпчики термометрів досягали спекотних +44º. Причина – малохмарне небо, пекуче сонце та надходження вже розпеченого африканського повітря. 

У минулі вихідні спека “накрила” й Україну, де було встановлено нові рекорди середньодобової, максимальної та мінімальної температури повітря. До того ж, з 11 серпня у Черкаській області триває бездощовий період.

За такої погоди посилилося забруднення атмосферного повітря викидами підприємств та автотранспорту, а тривала відсутність дощів на фоні високих температур сприяє утриманню надзвичайного 5 класу пожежної небезпеки в лісах області з комплексними показниками 7000-12000º, що є одними з найвищих цьогорічного літа.

Спека на поточному тижні утримається. Температура вночі 17-22º, вдень 29-34º.

Через інтенсивне прогрівання та зростання вологості повітря збільшиться ймовірність локальних грозових дощів.

Попередньо, 1 вересня на День знань, погоду Черкащини формуватимуть малоактивні атмосферні фронти, які проявлять себе короткочасними грозовими дощами, тому спека спаде. 

Читайте також:

Сезон баштанних в розпалі: звідки до Черкас завозять кавуни та як їх обирати? (ВІДЕО)

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version