НовиниЧеркащинаУ черкаському дитячому садочку масово захворіли діти

У черкаському дитячому садочку масово захворіли діти

-

- Advertisment -

У черкаському дитячому садочку №89 "Віночок" 14 лютого з невідомих причин захворіли 10 дітей. Батьки вихованців запевняють, що діти отруїлися, освітяни ж кажуть, що це звичайна застуда. Подробиці з'ясовував кореспондент vikka.ua.

Онук Наталії Кузьбар відвідує дитячий садочок №89 з вересня 2017 року. Жінка каже, що дитина постійно хворіє, щоразу після одужання йде на два-три дні до навчального закладу, та знову хворіє.

"Постійно якісь бактерії: то у басейні щось підхопить, то кишкову паличку. Два дні дитина ходила, а тепер отруїлася. Працівники ж закладу просять, щоб до санстанції не зверталися", – розповідає вона.

Жінка каже, що із тринадцяти дітей – десятеро потрапили в інфекційну лікарню. Першу групу "Проліски" зачинили на карантин.

"Вихователі сказали, що годували їх омлетом і, можливо, причина у несвіжих курячих яйцях. У нашої дитини нудота та розлад шлунково-кишкового тракту увесь день, – розповідає Наталія.

Заступник міського голови, колишній очільник департаменту освіти Ігор Волошин переконує, що діти не потруїлися. Він упевнений: якби це було отруєння, то воно б розповсюдилося на весь садочок, бо кухня там одна на всіх. До того ж така ситуація зафіксована лише у першому груповому осередку.

"Виконувач обов’язків керівника закладу, методист Світлана Бєлова пояснила нам, що до дитячого садочка дійсно не прийшло 10 дітей. Троє з них захворіли і перебувають на обстеженні в дитячій поліклініці щодо можливого ретровірусного захворювання. Це у жодному разі не пов’язано з харчовими чи будь-якими іншими отруєннями, – каже він. – Наразі там працює санстанція, яка бере проби в груповому осередку і харчоблоці. Результати будуть відомі, найімовірніше, завтра. Всі діти у нормальному нескладному стані".

А ось директор департаменту охорони здоров’я та соціальної політики Черкаської міської ради Олег Стадник розповів, що троє дітей із цього садочка насправді перебувають в інфекційній лікарні, а всі інші дітки лікуються вдома.

"Усі екстрені повідомлення відповідно до дій у таких випадках подані, зокрема в санстанцію. Зараз встановлюється, що може бути причиною такого групового захворювання. Відповідно, після вивчення посівів і встановлення причини будуть певні реагування на ситуацію, – каже він. – Ми з'ясовуємо, чи пов’язано це із працівниками кухні, чи із постачальником продуктів харчування.  Невдовзі будуть встановлені причини й ліквідовані наслідки".

Також очільник департаменту запевняє, що діти, які перебувають у лікарні, стабільні, загрози їхньому життю немає.

"На момент потрапляння в лікарню діти потребували стаціонарного лікування. Це явище гастроентероколіту, а що було причиною хвороби дітей визначить експертиза. Зокрема буде проводитися обстеження працівників кухні", – пояснює Олег Стадник.

Він додає: якщо аналогічні збудники після проведеної експертизи будуть у всіх однакові, то можна буде пов’язати все це в один логічний ланцюг. Далі будуть розбиратися, коли працівники кухні проходили профілактичні огляди, які в них санітарні книжки тощо.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкащина наближається до епідемії грипу та ГРВІ.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаський синоптик спрогнозував погоду на Великдень

Погода травня у місті Черкаси та області вже найближчими днями зміниться: стане більш прохолодною. Про це пише директор Черкаського...

Автівки, мільйонні статки, гроші за кордоном, подарунки: декларації черкаських депутатів від фракції «За Майбутнє»

Елітні автівки, подарунки від батьків, будинки, гаражі і причепи, гроші за кордоном, мільйонні доходи й заощадження задекларували за 2023...

Цікаве:

- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x