НовиниЧеркащинаУ черкаському ЦНАПі можна отримати паспорт

У черкаському ЦНАПі можна отримати паспорт

-

- Advertisment -

У черкаському Центрі надання адміністративних послуг відкрився новий відділ. Відтак, починаючи з 2 травня черкасці зможуть оформити та отримати паспорт громадянина України та закордонний паспорт не лише в міграційній службі, а й у приміщенні ЦНАПу. Про це повідомляє кореспондент сайту vikka.ua.

Сьогодні, 2 травня, у відділенні ЦНАПу відбулося відкриття нового відділу із видачі українських та закордонних паспортів. Відповідний проект був запроваджений за ініціативи Черкаської міської ради. Новий відділ уже пройшов декілька тестових режимів. Наразі тут створено лише три робочі місця і працює чотири людини, однак найближчим часом у приміщенні ЦНАПу працюватиме 9 спеціалістів із видачі паспортів.

За словами заступника мера Черкас Ігоря Волошина на реалізацію та облаштування робочих місць із міського бюджету було виділено 1 мільйон 127 тисяч гривень. Він також зазначив, що оскільки ця послуга є платною, то кошти вже незабаром буде повернуто.

Директор черкаського Центру надання адміністративних послуг Руслан Дмитренко повідомив, що паспорти можна отримати протягом 10 та 20 робочих днів, із моменту подачі документів.

"Для отримання ID-картки необхідно заплатити 278 грн., вона буде готова вже через 20 робочих днів, якщо ж громадянин хоче отримати документ через 10 днів, то має сплатити 360 гривень. Для осіб, яким виповнилося 14 років і вони отримують паспорт вперше, ця послуга є безкоштовною", − зазначив Руслан Дмитренко.

Він також повідомив, що вартість закордонного паспорту аналогічна цінам міграційної служби. Наразі у відділі відсутня онлайн-черга, тому громадяни мають прийти до Центру, щоб записатися та дізнатися, які документи необхідно для заміни чи отримання документів.

"Ми готуємо зміни всього ЦНАПу, тому незабаром буде створено і онлайн-чергу, щоб люди могли записатися та дізнатися всю необхідну інформацію на нашому сайті. Також, коли буде повністю сформований штат, то відділ працюватиме з понеділка по суботу із 8 ранку до 20 години вечора", − підсумував Руслан Дмитренко.

Зазначимо, що відповідно до наказу Черкаської міської ради штат нового відділу має складатися із 9 спеціалістів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, із липня здорожчає оформлення ID-карток та закордонних паспортів.

Ми не набридаємо. У нашому Telegram каналі – тільки найважливіші та найактуальніші новини.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Депутати облради висадили у черкаському санаторії магнолії, сакури і лаванду (ВІДЕО)

Депутати Черкаської обласної ради відвідали дитячий санаторій «Сосновий бір», щоб висадити на території закладу екзотичні рослини. Повідомляє власкор ВІККА. Директор...

У Смілі рахують збитки від обстрілу та починають ремонтні роботи

У місті Сміла на Черкащині триває ліквідація наслідків російської атаки. Про це пише начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. Залучена районна...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x