НовиниЧеркащинаУ черкаському центрі зайнятості розповіли про особливості професії "ліфтер"

У черкаському центрі зайнятості розповіли про особливості професії "ліфтер"

-

- Advertisment -

Наразі ліфт є невід’ємною частиною сучасних багатоповерхових адміністративних і житлових будинків, промислових споруд, навчальних закладів, лікарень, крамниць, складів та інших об’єктів. Про це інформує Відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи ОЦЗ.

 "Ліфтер є працівником, який забезпечує повноцінне функціонування ліфтів. На цей час рівень складності ліфтового обладнання значно підвищився, тому сучасний ліфтер повинен бути висококваліфікованим спеціалістом. Основна задача служби ліфтера – забезпечити належне утримання машинного приміщення та шахти ліфта, здійснення обслуговування різноманітних технічних засобів підйому, людей і вантажів, а також забезпечення безперебійної і безпечної експлуатації ліфтів", – розповідає директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко.

Минулого року від роботодавців регіону до служби зайнятості надійшло 10 вакансій ліфтера. Середня тривалість укомплектування поданих вакансій не перевищувала одного календарного дня. Цього року надійшло 5 вакансій ліфтера, всі вони були укомплектовані протягом двох календарних днів.

Переважно вакансії ліфтера надходили від комунальних закладів області, приміщення яких були оснащені ліфтами, це – Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка, міська дитяча лікарня, Третя міська лікарня швидкої медичної допомоги, Звенигородська та Шполянська центральні районні лікарні, Звенигородський будинок-інтернат для інвалідів та престарілих та від місцевих підприємств.

"Що стосується громадян, які за сприяння служби зайнятості шукали роботу за цією професією, то таких минулого року було 10 осіб, 2018 року – 5 осіб. На сьогодні на обліку служби зайнятості таких безробітних немає. Щодо рівня заробітної плати серед заявлених вакансій, то в середньому він становить близько 4 000 грн", – каже директор ОЦЗ.

Стосовно вимог роботодавців до претендентів на робоче місце за професією "ліфтер", то це, насамперед, знання інструкцій з експлуатації вантажних і пасажирських ліфтів, будови і правил експлуатації ліфтів, розміщення і призначення приладів безпеки.

Для того, щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці ліфтеру необхідно: бути технічно грамотним, знати будову та правила експлуатації ліфтів, уміти користуватися інструментами та приладами. Окрім того, такий працівник повинен бути урівноваженим, уважним, акуратним, спостережливим, володіти високим рівнем контролю, почуттям відповідальності, вміти швидко реагувати в різних ситуаціях та приймати рішення при ускладненнях, що виникають.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах на гарячому затримали чоловіка, який обкрадав ліфт.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x