НовиниУ черкаському будинку зробили "бандерівські" ліфти (ФОТО)

У черкаському будинку зробили "бандерівські" ліфти (ФОТО)

-

- Advertisment -

Капітальний ремонт ліфтів мешканці не побачать, а от яскраве облаштування кабін оцінять усі. Так вирішили у черкаському ОСББ та зробили зі своїх ліфтів справжній витвір мистецтва. У оригінальному будинку побував кореспондент сайту vikka.ua.

Головний спеціаліст відділу сприяння ОСББ департаменту житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради Юрій Кучеренко ці ліфти жартома називає "бандерівськими".

"У цьому ОСББ вже зробили труби, електрику. Попереду низка ремонтів. А ідея ліфтів у патріотичному стилі – взагалі знахідка", – зазначив чиновник.

Автор патріотичного дизайну – голова правління ОСББ "Смілянська 75" Володимир Понура. Коли у будинку вирішили робити капремонт ліфтів, йому повідомили, що замінять лише технічну частину, а кабіни оновлювати не будуть.  Керівник об’єднання обурився, адже люди не побачать змін.

"Мене дуже дратувала совковість і сірість. А коли у нашому ліфті згорала одна лампочка, туди взагалі було неприємно заходити. Малюнки знайшов у інтернеті. Замовив друк у типографії. Спочатку мешканці були у шоці, дивувалися, казали, що у захваті. На третій день хтось розмалював ліфт зеленкою. Так би мовити, проявили свій сепаратизм", – розповів він.

Ліфти робили у два етапи. Перший – у лютому 2015 року. Другий закінчили минулого тижня. Їх відремонтували за допомоги міського бюджету по програмі сприяння діяльності ОСББ.

"Капремонт обійшовся у 30 тис. 100 грн. У тому числі внутрішнє оздоблення вартувало 2100-2500 грн", – розказав голова правління.

Мешканці черкаського гуртожитку об’єдналися в ОСББ ще у 2002 році.

"Автобусний парк, до якого ми відносилися, розформували. Нас перевели до РЕУ і ми почали шукати альтернативу. Вирішили створити ОСББ. Ми були першим гуртожитком у місті, який об’єднався. Серед загальної кількості будинків були у перші десятці", – пояснив Володимир Понура.

Незважаючи на давню історію, ОСББ поки що не може похвалитися зразковим облаштуванням будинку. Гроші на поточні та капітальні ремонти мешканці окремо не здають. На все це збирають із квартплати.

"Перші три роки після об’єднання нічого не робилося. Потім потроху почали облаштовувати. До 7 років витратили тільки на те, щоб замінити крани у підвалі, щитову. Але люди цього ж не бачать", – зазначив голова правління.   

Він зізнається, що у нього ще купа ідей по облаштуванню будинку. Всі питання вирішуються на загальних зборах. Всього у будинку 103 квартири та 360 мешканців. З ними у найближчий час голова правління буде обговорювати проблему обмощення зовнішніх стін будинку. Також актуальними питаннями для гуртожитку є ремонт даху та каналізації.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкащанка перетворила свій будинок на феноменальне ОСББ.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкасець постане перед судом за неправдиве повідомлення про підготовку вибуху

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно 65-річного черкасця за фактом надання завідомо неправдивої інформації про підготовку вибуху в...

Черкащан попереджають про пориви вітру

Протягом найближчої доби на Черкащині очікується сильний вітер. Про це повідомляє Черкаський обласний центр з гідрометеорології. У Черкаській області та...

Цікаве:

Trustee Plus швидко прогресує і заявляє про аудиторію у 200 000 користувачів

Продукт компанії Trustee продовжує просувати можливості Web3-сфери в...

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x