НовиниУ черкаських медзакладах відсутні життєво важливі вакцини

У черкаських медзакладах відсутні життєво важливі вакцини

-

- Advertisment -

В Україні епідемія туберкульозу, однак рятівної вакцини БЦЖ в поліклініках міста немає. Як повідомив у коментарі сайту vikka.ua директор департаменту охорони здоров'я та медичних послуг міськради Олег Стадник, такий дефіцит існує по всій країні, а самотужки роздобути таку вакцину досить складно.

"Функцію закупівель усіх вакцин Міністерства охорони здоров’я передало міжнародним організаціям ЮНІСЕФ та ЮНЕСКО. Щодо того, коли ж у нас будуть вакцини, то є різна інформація. Коли до нас приїжджав міністр Квіташвілі, він запевняв, що крайній термін – кінець березня. Вже нещодавно заступники міністра повідомляли, що, можливо, вони будуть наприкінці квітня", – розповідає директор департаменту охорони здоров'я та медичних послуг міськради.

Олег Стадник (справа) розповів про дефіцит рятівних вакцин

Щоб вакцина потрапила до споживача, потрібен час, однак процес закупівлі ще навіть не розпочався.

"За процедурою укладається угода, розраховуються з постачальником, потім вакцина завозиться в Україну. На нашій території вона теж має пройти відповідні процедури, зокрема карантинізацію, де її ще раз перевіряють", – зазначає Олег Стадник.

За словами головного медика міста, така проблема не тільки з вакцинами обов’язкового календаря щеплень. Немає і вакцин, без вчасного застосування яких людина може померти. Це, зокрема, вакцини від ботулізму, сказу і укусу гадюки.

У разі, якщо щось трапиться, українці можуть розраховувати хіба що на власні сили. Коли до пошуку медикаментів підключаються рідні та знайомі з-за кордону, вакцини передаються контрабандою через потяги чи автобусні маршрути.

Як повідомляв сайт vikka.ua, черкаські лікарі агітують за медикаменти вітчизняного виробника.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах водійка врізалася в припарковане авто

Учора, близько 16-ї години, патрульні отримали виклик про дорожньо-транспортну пригоду, що сталася на вулиці Хрещатик за участі трьох автомобілів....

День Вишиванки у центрі Черкас — як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

З нагоди Дня Вишиванки черкащани зібралися у сквері Юність, вдягнені у національний одяг. Тут влаштували мистецькі виставки, музичні та...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x