додому Новини Черкаси У черкаських дитсадках перевіряють якість та безпечність харчування

У черкаських дитсадках перевіряють якість та безпечність харчування

0

Черкаське міське управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області ініціювало комісійні перевірки закладів дошкільної освіти міста.

Перевірки проходять за участі фахівців та посадовців міськради. Вони перевіряють якісь та безпечність харчування у дитсадках, інформує пресслужба Держпродспоживслужби.

Комісія розпочала свою роботу 22 червня. До 2 липня передбачено охопити комісійними перевірками 53 заклади дошкільної освіти. Станом на 25 червня перевірено 14 закладів.

Основними недоліками в організації харчування дітей у закладах дошкільної освіти м. Черкаси є:

– недотримання норм харчування по м’ясу та м’ясопродуктах, молоку, кисломолочних продуктах, рибі, свіжих фруктах, овочах тощо;

– у зв’язку з проведенням тендерних процедур щодо визначення постачальників харчових продуктів у заклади дошкільної освіти з 29.04.2021 не постачається молоко, внаслідок чого не дотримуються примірні двотижневі меню;– потребує поліпшення санітарно-технічний та санітарно-гігієнічний стан окремих харчоблоків (проведення ремонтів, заміна холодильного, технологічного обладнання, оновлення посуду, інвентаря);

– відзначаються випадки відсутності супроводжувальних документів, що підтверджують походження, безпечність та якість харчових продуктів.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах презентували нове меню для дошкільнят.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version