НовиниЧеркащинаУ черкаській школі за кошти меценатів відкрили скелелазну стінку...

У черкаській школі за кошти меценатів відкрили скелелазну стінку (ФОТО)

-

- Advertisment -

У черкаській школі № 25 відкрили скелелазну стіну. Її висота – 4,5 метри, довжина – понад 8 метрів. Стіну зробили за кошти спонсорів : ТОВ "Група Венето" та ІТ-компанії "eKreative". Про це повідомляє кореспондент vikka.ua.

Відтепер ця школа зможе приймати змагання юних скелелазів, зокрема, й всеукраїнського рівня.

"Ми хочемо, щоб таке обладнання найближчим часом з’явилося в усіх школах міста. Щоб діти могли не лише покращувати свої фізичні здібності, але й тренуватися і виступати в цьому виді спорту. Альпінізм став олімпійським видом спорту. Тому, можливо, за кілька років, завдяки цій стіні, у нас в Черкасах з’явиться олімпійський чемпіон із альпінізму", − зазначив депутат міської ради від Партії вільних демократів, керівник корпорації "Група Венето" Олександр Згіблов.

Ідея облаштувати альпіністську стінку виникла у В'ячеслава Полежайка, голови Федерації альпінізму та скелелазіння в Черкаській області. Він переконаний, що це дасть поштовх у розвитку цього виду спорту. Оскільки, скеледром у школі  № 25 є унікальним. 

Суттєве плече допомоги підставив керівник ІТ-компанії "eKreative", громадський діяч Віктор Євпак. Він порадив юним школярам займатися спортом.

"Не робіть тієї помилки, що я зробив. Я почав займатися спортом дуже пізно, коли мені було вже 27 років. Успішні люди, які досягають вершин, завжди займаються своїм тілом. Вони успішні в усьому. У вас є унікальна можливість тренувати тіло і дух прямо тут, у своїй школі. Перемагайте і будьте щасливими", − зазначив Віктор Євпак.

У планах депутатів від Партії вільних демократів ініціювати облаштування подібних скеледромів у всіх школах міста. Нині, поки що, за спонсорські кошти. Свою згоду вже дали школи № 2 та №28.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у смілянській школі евакуювали дітей.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x