додому Новини Черкащина У Черкаській області вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

У Черкаській області вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

0
ck-oda.gov.ua

35 років минає цьогоріч відколи сталася масштабна техногенна катастрофа  – аварія на Чорнобильській атомній електростанції. Сьогодні в Черкасах вшанували тих, хто був причетний до ліквідації наслідків аварії. Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОДА.

Віддали шану борцям з наслідками катастрофи обласні та міські владці. Вони поклали квіти пам’яті до монументу «Жертвам Чорнобилю».

ck-oda.gov.ua

Ліквідатори працювали в небезпечній зоні позмінно: ті, хто набрав максимально допустиму дозу радіації, виїжджали, а на їх місце приїжджали інші. Основна частина робіт виконана в 1986-87 роках, в них взяли участь приблизно 240 000 осіб. Загальна кількість ліквідаторів за всі роки приблизно 600 000 осіб.

ck-oda.gov.ua

У перші дні основні зусилля спрямували на зниження радіоактивних викидів зі зруйнованого реактора і запобігання ще серйознішим наслідкам. Потім почалися роботи з очищення території і поховання зруйнованого реактора. Довкола 4-го блоку був побудований бетонний «саркофаг» (об’єкт «Укриття»). Оскільки було вирішено запустити 1-й, 2-й і 3-й блок станції, радіоактивні уламки, розкидані територією АЕС і на даху машинного залу були прибрані всередину саркофага або забетоновані. У приміщеннях перших трьох енергоблоків проводилася дезактивація. Будівництво саркофага завершили наприкінці листопада 1986 року.

Як повідомляла раніше vikka.ua, більше півтори тисячі ноутбуків отримають освітяни Черкащини

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version