НовиниЧеркащинаУ Черкаській колонії виявили грубі порушення прав ув’язнених

У Черкаській колонії виявили грубі порушення прав ув’язнених

-

- Advertisment -

Черкаська місцева прокуратура здійснює нагляд за додержанням чинного законодавства України державною установою "Черкаська виправна колонія (№ 62)". На посиленому контролі перебуває питання медико-санітарного забезпечення засуджених, законодавства про працю, матеріально-побутового забезпечення в’язнів та дотримання режимних вимог в установі. Про це інформує пресслужба прокуратури.

В ході проведення перевірок Черкаською місцевою прокуратурою виявлялися порушення вимог Кримінально-виконавчого кодексу України, Закону України "Основи законодавства України про охорону здоров’я", а також стандартів Європейської конвенції про захист прав людини і основоположних свобод в частині медико-санітарного забезпечення і лікування засуджених, Закону України "Про лікарські засоби", вимог санітарно-епідеміологічного законодавства при забезпечені матеріально-побутових та медико-санітарних умов засуджених, вимог чинного законодавства при харчуванні засуджених, вимог Закону України "Про пожежну безпеку", вимог законодавства про працю та бюджетного законодавства.

Зокрема, Черкаською місцевою прокуратурою неодноразово зверталась увага керівництва установи на необхідність посилення режимних вимог в установі задля унеможливлення впливу засуджених негативної спрямованості на інших осіб, які відбувають покарання в установі, протидії злодійським традиціям, правилам, нормам та ритуалам.

Крім того, за реагування Черкаської місцевої прокуратури ДУ "Черкаська виправна колонія (№ 62)" розпочато капітальні ремонти камер арештного дому та приміщень камерного типу та дисциплінарного ізолятору. Разом тим, прокуратурою наголошувалося на необхідності дотримання норм чинного законодавства в частині забезпечення камер дисциплінарного ізолятору природнім та штучним освітленням. Неодноразово поставало питання про відсутність належної вентиляції у камерах ДІЗО/ПКТ та арештному домі.

Так, протягом 2019 року Черкаською місцевою прокуратурою внесено 7 документів прокурорського реагування, з них один щодо медико-санітарного забезпечення та до відповідальності притягнуто 10 службових осіб, з вини яких допущено вимоги чинного законодавства.

Разом з тим, Черкаською місцевою прокуратурою, з метою недопущення порушення вимог законодавства про медико-санітарне забезпечення, про працю, про матеріально-побутове забезпечення та дотримання режимних вимог, двічі на рік проводяться комплексні перевірки установи, до яких залучаються у якості спеціалістів представники філії ДУ "Центр охорони здоров’я ДКВС України" в Черкаській області, Головного управління Держпродспоживслужби у Черкаській області, Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС в Черкаській області, Управління Державної служби України з питань праці у Черкаській області, Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Черкаській області, Управління охорони здоров’я Черкаської обласної державної адміністрації та Управління Північного офісу Держаудитслужби у Черкаській області.

На даний час триває комплексна перевірки із залученням зазначених вище спеціалістів, за результатами якої, на виявлені порушення, буде внесено документ прокурорського реагування.

Як повідомляв сайт vikka.ua, дітям на Канівщині провели незвичну екскурсію в СІЗО.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Кожна жінка — богиня»: у Черкасах презентували арт-проєкт «Венера»

Черкаський художній музей презентує арт-проєкт заслуженого художника України Максима Гладька — «Венера». Про це повідомляють на сторінці музею. Венера —...

«Подаруй світло Харкову»: на Черкащині вже підготували перший транш підтримки

«Подаруй світло Харкову». Вантаж під такою назвою формують на Черкащині. Область долучилася до підтримки незламного Харкова, який щодня потерпає...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x