НовиниУ черкаській гімназії відкрили меморіальну дошку загиблому атовцю

У черкаській гімназії відкрили меморіальну дошку загиблому атовцю

-

- Advertisment -

На честь воїна-захисника територіальної цілісності України, випускника Першої міської гімназії Павла Лазаренка відкрито меморіальну дошку, повідомляє Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Відкриття меморіальної дошки збіглося із заходами приуроченими до Міжнародного дня миру, які традиційно 21 вересня проходять у Першій міській гімназії.

Участь у відкритті меморіальної дошки взяли заступники міського голови: Геннадій Шевченко та Ігор Коломоєць, представники обласної влади, прикордонної служби, військкомату, департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради, родичі й однокласники загиблого, громадськість міста.

– Ще у травні ми відкрили куточок, присвячений нашому колишньому учневі Павлу Лазаренку, а сьогодні відкриваємо меморіальну дошку нашому випускникові, який загинув у зоні антитерористичної операції на Донеччині, – наголосив директор Першої міської гімназії Сергій Саєнко.

У спогадах брата Іллі, бойових побратимів, однокласників, класного керівника Валерія Потьомкіна він залишився як людина високих моральних якостей, здатний до співчуття та готовий завжди прийти на допомогу. Саме ці якості спонукали його приїхати з Іспанії, де він проживав останні 15 років, та добровольцем стати на захист своєї Вітчизни.

– Ви маєте пам’ятати героя, вшановувати пам’ять і намагатися стати такими захисниками, як ті, що пішли і ціною свого життя здобули вам можливість вчитися, жити і дивитися в майбутнє та розбудовувати нашу Україну,– відзначив заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Черкаської міської ради Геннадій Шевченко.

Гімназійна родина та громадськість міста вшанували пам'ять героя та всіх загиблих захисників України хвилиною мовчання. По завершенню церемонії її учасники поклали квіти до меморіальної дошки Павлові Лазаренку.

26 липня 2014 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни, відзначений — нагороджений орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

Черкаська обласна рада його посмертно вшанувала відзнакою "За заслуги перед Черкащиною".

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах вшанували загиблих в Іловайському котлі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Танцювали, співали і дарували квіти: у Черкасах гімназистки долучилися до спільноти панянок (ВІДЕО)

Уже 10 років у черкаській гімназії № 9 практикується роздільне навчання початкової школи. У дівочих класах - панянки, у...

Черкащанка отримала посвідчення майстра спорту України 

Боксерці з Черкас Вікторії Боярченко вручили посвідчення майстра спорту України. Про це повідомили у пресслужбі Черкаської міської ради. Вікторія Боярченко...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x