НовиниЧеркащинаУ «Черкасиобленерго» пояснили, чому не можуть озвучити години аварійних...

У «Черкасиобленерго» пояснили, чому не можуть озвучити години аварійних відключень 

-

- Advertisment -

Графік аварійних відключень електропостачання не є спланованим настільки, щоб було можливо попередити користувачів заздалегідь. Про це пишуть на сайті «Черкасиобленерго». Також підприємство звертається до громадян та підприємців зокрема з проханням обмежити енергоспоживання. 

Як повідомляють у «Черкасиобленерго», нині усі профільні служби країни докладають максимум зусиль, аби налагодити стабільну роботу енергосистеми. У більшості областей, зокрема і в Черкаській, застосовано графіки аварійних відключень (ГАВ), однак соціально значимі об’єкти Черкащини залишатимуться з електроживленням.

Графік аварійних відключень (ГАВ) – це графік аварійних, а не погодинних відключень, тому заздалегідь озвучити тривалість та перелік населених пунктів чи адрес, де обмежать електропостачання, неможливо. Застосовуються такі аварійні відключення при раптовому порушенні режиму роботи об’єктів електроенергетики. ГАВ вводяться персоналом ОСР за розпорядженням диспетчера Регіонального диспетчерського центру Північного регіону НЕК «Укренерго». Це відбувається шляхом відключення живильних ліній і трансформаторів безпосередньо з центрів живлення, без попередження споживачів.

У складних аварійних ситуаціях допускається багаторазове відключення одних і тих самих ліній за ГАВ. Термін виконання ГАВ становить до 15 хвилин! Однак лінії, від яких заживлені соціально значимі об’єкти, залишаються з електропостачанням.

ПАТ «Черкасиобленерго» переконливо просить споживачів спільними зусиллями допомогти енергетикам посприяти у зменшенні навантаження на енергосистему України.

Усіх громадян просять зменшити використання енергоємних електроприладів з 17:00 до 23:00 години. Це електрообігрівачі, бойлери, електроплити, мікрохвильовки, пральні і сушильні машини, електричні духові шафи, посудомийні машини, кондиціонери, пилососи, електрочайники, кавоварки, праски тощо. При використанні енергоємного електроприладу вимикайте усі інші електроприлади. Також мінімізуйте використання електроприладів у години пік: з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Крім того, підприємців, представників банків, торгових мереж закликають по можливості внести зміни у графіки роботи таким чином, щоб вони не припадали на такі години: з 7:30 до 10:00 та з 17:00 до 21:00. Саме на ці години припадає найбільше навантаження на електромережі. Також просять обмежити підсвічування рекламних вивісок, банерів, біл-бордів, моніторів тощо, це також значно зменшить навантаження у мережах.

Інформацію про планові, позапланові, аварійні відключення та застосування ГАВ можна дізнатися за допомогою паблік акаунту Viber, чат-боту Telegram і особистого кабінету споживача (детальніше за посиланням). Якщо Ви не маєте можливості скористатися одним із цих сервісів телефонуйте до колцентру 24/7 Товариства за багатоканальними номерами (0472) 33-87-87, (093) 170-40-57, (050) 434-87-87, (067) 690-48-48, 0800-501-328 та дізнайтеся про перерву в електроживленні та тип відключення саме за Вашою адресою, назвавши свій особовий рахунок, адресу та ПІБ споживача на якого зареєстрований договір.

«Подбайте про власний комфорт заздалегідь, підготуйте зарядні пристрої, питну воду та інші необхідні речі на момент відключення електропостачання» – звертаються до громадян на сторінці ПАТ. 

Читайте також: Як працюватиме мерія Черкас під час повітряних тривог

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x