НовиниЧеркащинаУ Черкасиобленерго пояснили, чому на Уманщині й досі жовті...

У Черкасиобленерго пояснили, чому на Уманщині й досі жовті графіки (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

На Черкащині нині діють зелені графіки відключення світла: 4 години з електроенергією, а 2 без. Жовті графіки залишаються на Уманщині. Цей регіон заживлений з іншого джерела, тому при перемиканні на новий графік виникли проблеми. Про це розповів голова правління “Черкасиобленерго” Олег Самчук під час пресконференції, повідомляє кореспондент vikka.ua.

Графіки 3/3 продовжують діяти в Уманській, Паланській, Бабанській, Дмитрушківській, Ладижинській, Монастирищенській та Христинівській об’єднаних територальних громадах. Проте найближчим часом енергетики обіцяють все виправити.

“У нас є Уманський регіон, який заживлений не так як вся Черкаська область. Там є специфіка і на даний момент при переході на зелений графік у нас є проблеми щодо введення даного графіка в регіоні”, – розповів Олег Самчук.

Втім, є важливі  об’єкти в області, в яких повинна постійно бути електроенергія.

«Першочергово в нас повинні бути заживленні об’єкти інфраструктури: лікарні, адміністрації, об’єкти військового призначення, об’єкти, які працюють на оборонний комплекс і інший ряд об’єктів, які визначені переліком військової адміністрації переліком об’єктів критичної інфраструктури», – зазначає Олег Самчук.

Керівник Черкасиобленерго розповідає, що є будівлі, які знаходяться на одній лінії з критичними об’єктами. Через це у  деяких будинках не вимикають світло. Перемикають електрику по-різному: дистанційно та за допомогою чергового персоналу на підстанціях. Часто це роблять виїздні бригади. Через це можуть бути затримки у ввімкнені світла чи навпаки.

«Працює 9 бригад, які виконують ці перемикання. Крім того працює службовий персонал, іноді дистанційно. Часом через те, що доводиться переїжджати з одного пункту в інший, є невелика затримка. Крім того, затримка зумовлена тим, що обладнання не розраховане на таку кількість перемикань», – розповідає технічний директор «Черкасиобленерго» Володимир Заврін.

Також енергетики нагадують про можливі аварійні відключення через непередбачувані обставини.

«Ми зараз кожен день постійно перемикаємо електроживлення. Ви всі розумієте, що воно має свій ресурс зносу і коли воно вкючається, виключається, звичайно виникають поломки, тоді бувать аварійні ситуації, вихідний день. Тобто якщо, наприклад, при графіку 3/3 немає світла більше 3 годин, то це означає, що аварійна ситуація, а не просто забули ввімкнути електроенергію», – додає Олег Самчук.

 

 

 

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

 

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x