НовиниУ "Черкасиобленерго" – масові звільнення, – голова профспілки

У "Черкасиобленерго" – масові звільнення, – голова профспілки

-

- Advertisment -

Через борг заробітної плати, який налічує 100 млн грн, у "Черкасиобленерго" масово звільняються працівники. Наразі підприємство має 400 вакансій. Про це повідомив голова профспілки ПАТ "Черкасиобленерго" Олександр Чорний, пише "Прочерк".

"Я з жахом думаю, що буде далі. Увесь штат налічує 3750 осіб. У нас раніше протягом року звільнювалося 30-40 осіб. А тут маємо 400 вакансій. Лише сьогодні підписав 7 обхідних про звільнення з роботи лише по апарату. По районах немає бухгалтерів. Доходимо до кризи. Я прошу керівника ОДА допомогти нам, бо місцеві керівники по районах зараз не можуть вже вплинути на ситуацію. І це питання вже вийшло за рамки економічного питання. Тепер це політичне питання", – зазначив Олександр Чорний.

За словами голови федерації профспілок Черкаської області Петра Шевченка, працівники вже і мітинги проводили, і дороги перекривали, і направляли відповідні звернення у всі можливі органи, зокрема, зверталися до Кабміну, в НКРЕКП, ВРУ, в Адміністрацію Президента. Низка нарад проходила в Черкаській ОДА. Проте поки ніяких зрушень немає.

Із 243 структурних підрозділів ПАТ "Черкасиобленерго" 20 вже вступили в трудовий спір з адміністрацією. Згодом профспілка міського РЕМу оголосила страйк. Можливість долучити до страйку в інших структурних підрозділах настає 22-25 травня.

"Проблема в тому, що немає легітимності керівництва обленерго. А попередній керівник під слідством… Неврегулювання проблеми може мати навіть техногенні наслідки для області. Тож сподіваюся, що комісія, яка сьогодні працює в Черкасах, а також завтрашня комісія в Києві дасть нам відповіді на те, як діяти далі", – сказав Шевченко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, невиплату зарплат на черкаських підприємствах досліджуватиме спеціальна комісія.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах депутат виграв аукціон, який перед тим “зірвав” інший депутат

У Черкасах міська влада таки продала з аукціону право оренди скандальної ділянки на березі Дніпра. Це ділянка в 0,07...

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви не маєте попереднього досвіду. Проте, навіть без досвіду, можна вдало...

Цікаве:

Як знайти роботу в Черкасах без досвіду: покроковий гайд

Пошук першої роботи може бути викликом, особливо якщо ви...

Черкаські мистецькі школи оголошують набір учнів: як туди потрапити?

Мистецькі школи Черкас запрошують на навчання дітей віком від...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x