НовиниУ "Черкасиелектротранс" говорять, що камери в тролейбусах не встановлювали

У "Черкасиелектротранс" говорять, що камери в тролейбусах не встановлювали

-

- Advertisment -

У тролейбусі маршруту № 7 помітили відеокамеру, яка знімає те, що відбувається у салоні громадського транспорту. Про це на своїй сторінці у Facebook черкаський журналіст Вадим Комаров.

"Сьогодні довелося їхати в тролейбусі маршруту №7 від обласної лікарні до ТРЦ "Любава". Лише на зупинці "Пушкіна" звернув увагу на те, що в тролейбусі встановлена відеокамера яка знімає салон. Про це скромно в куточку інформує відповідна наклеєчка. Як це розуміти? Шпигунство, тотальний нагляд, чи збір інформації на громадян? Чому про факт відеозаписів не повідомити шляхом розміщення відповідних наклейок на дверях та склі тролейбуса?" – обурюється журналіст.

Натомість користувачі під постом коментують цю ситуацію по-іншому. Так, на їхню думку, така практика є звичною для європейських країн.

"Відеокамери стоять у кожній одиниці громадського транспорту в Європі. Мета – фільмування порушень громадського порядку, якщо такі стаються, крадіжок і так далі. Це нормально", – написав черкаський "порошенківець" Сергій Рубан.

У "Черкасиелектротранс" стверджують, що ніяких відеокамер не встановлювали.

"Наше підприємство не купувало і не встановлювало у тролейбусі відеокамери. Без дозволу КП самостійно це зробити ніхто не міг", – запевняє директор КП "Черкасиелектротранс" Петро Кучер у коментарі vikka.ua.

Він розповів, що вже два роки клопоче про іншу новинку – комплекс складових системного зв'язку. Йдеться про GPS крекери.

"Такі пропозиції я надав до органів місцевого самоврядування і вже два роки поспіль подаю. Це все для того, щоб сьогодні можна було через такі пристрої надавати інформаційне забезпечення в салоні для пасажирів, проводити облік пасажирів і низку інших питань без участі водія чи кондуктора. Коли вводиться електронний квиток ведеться облік", – розповів Кучер.

Натомість, не в межах безсистемного зв’язку встановлюють відеокамери, щоб перевізники могли у кабінеті слідкувати за роботою свого транспорту. Однак у Черкасах такі системи поки не діють.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Понад 3 600 пасок освятили і передали  із Черкас на передову (ВІДЕО) 

Паски на передову зібрали і передали активні черкасці. До ініціативи долучились майже всі навчальні заклади міста: дитячі садки, школи,...

Де святити паску: список храмів ПЦУ в Черкасах

Перелік храмів ПЦУ, де можна освятити Великодні кошики, опублікували на сторінці Капеланської служби Черкаської ТрО.  Свято-Троїцький кафедральний собор...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x