НовиниЧеркащинаУ Черкасах з'явилися ще дві міні-моделі пам'яток архітектури (ФОТО)

У Черкасах з'явилися ще дві міні-моделі пам'яток архітектури (ФОТО)

-

- Advertisment -

Ще дві міні-скульптури відомих Черкаських пам'яток архітектури на вулиці Хрещатик відкрили 12 січня, передає кореспондент vikka.ua.

Точні моделі Дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута та колишню редакцію газети "Черкаська правда", де працював Василь Симоненко (нині редакція газети "Черкаський край") розмістили відповідно біля цих будівель.

Нагадаємо, у Черкасах вже є дві моделі – біля Палацу одружень та будинку братів Цибульських (у якому нині розміщений музей Кобзаря). Скульптури максимально точно відтворив відомий скульптор Владислав Димйон. Кожна скульптура заввишки 140 см. На ній є напис про саму будівлю українською та англійською, а також шрифтом Брайля.

"Ідея була запропонована міською радою, колишнім мером міста. Дуже довго ми це все обговорювали і наразі ми вже бачимо четверту таку пам'ятку. Багато пам'яток історії ми вже зруйнували і зараз є шанс відтворити те, чого немає", – розповідає Черкаський скульптор Владислав Димйон.

Начальник відділу реклами та дизайну міського середовища управління планування та архітектури Андрій Поліщук зазначив, що є плани відродити ті об'єкти, яких немає у нас в Черкасах, але вони були там розміщені. Наприклад собор раніше розташовувався на Соборній площі і багато ще іншого. Це також для того, щоб люди могли познайомитися із своєю історією. Також розповідають, що всього на дві останні міні-пам'ятки архітектури витратили 196 тисяч гривень.

"Наступним в планах в нас є Центр дитячої та юнацької творчості і ще кілька будівель, які наш художник і архітектор втілить з часом, – каже міський голова Анатолій Бондаренко. – Ми маємо бути першими в Україні, у кого по вулиці Хрещатик є така експозиція".

Як повідомляв сайт vikka.ua, на черкаському Хрещатику встановлять нові міні-копії пам'яток архітектури.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Продав згорток за 800 гривень: смілянина заарештували за торгівлю психотропами

Правоохоронці затримали та повідомили про підозру смілянину за фактом збуту особливо небезпечної психотропної речовини. Про це повідомляє пресслужба Черкаської...

У Черкасах за деякими адресами більше тижня не буде гарячої води

З 23 квітня по 2 травня мешканці деяких будинків у Черкасах залишаться без гарячої води. Про це повідомляє КПТМ...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x