додому Новини Черкаси У Черкасах зрізають дерева в Соснівці: які дозволи має забудовник

У Черкасах зрізають дерева в Соснівці: які дозволи має забудовник

2
Фото - Олександр Давиденко

У Черкасах по вулиці Лісова просіка, що в Соснівці, почали зрізати дерева. Важка техніка працювала цілий день. Як вдалося з’ясувати, там планується будівництво таун-хаусів. А компанія забудовник отримала дозвіл від міської влади ще у 2019 році.

Фото – Олександр Давиденко

Понад 1,2 га землі на перетині вулиць Лісова просіка та Можайського (Бандери) ще у 2007 році були передані в оренду на 49 років ПП «Дніпробуд-Центр». Там планували збудувати таун-хауси. Проте до 2017 року на цій ділянці не велась жодна забудова.

Ця ділянка, а точніше фінансові розрахунки фірми за оренду землю, навіть стали предметом судових розглядів. А міський голова Черкас Анатолій Бондаренко перебував під слідством.

Фото – Суспільне. Черкаси

На той час керівником і засновником ПП «Дніпробуд-Центр» був Віктор Лобов. За даними сайту «Кропива», він був тісно пов’язаний із Вячеславом Овчаренком (ексдепутат міської ради) та Миколою Овчаренком (ексдепутат Черкаської обласної ради).

У період 2017-2019 років у міській раді Черкас неодноразово порушувалося питання щодо заборони будівництва на цій території. З ініціативи тодішнього депутат міськради Руслана Зорі ухвалювалися рішення про заборону знесення дерев. Він ініціював розірвання договору оренди.

У листопаді 2017 року підприємство звернулося до Департаменту архітектури та містобудування із проханням надати містобудівні умови та обмеження. Проте у звязку із розслідування кримінального провадження усі документи, повязані із ПП «Дніпробуд-Центр» були вилучені правоохоронцями. Як зазначали в суді юристи департаменту архітектури, чиновники не могли прийняти рішення у встановлений законом термін.

У грудні 2017 року департамент архітектури підготував на розгляд виконавчого комітету «позитивний» проект рішення, яким ніби дозволялося будівництво на цій ділянці. Проте виконком відмовив забудовнику у наданні містобудівних умов та обмежень.

Забудовник звернувся до суду. Він пройшов всі інстанції. Шостий апеляційний адміністративний суд у серпні 2019 року постановив визнати бездіяльність Департаменту архітектури і скасувати рішення виконавчого комітету. На виконання рішень судів Департамент архітектури та містобудування Черкаської міської ради у листопаді 2019 року видає містобудівні умови та обмеження.

У травні 2021 року до містобудівних були внесені зміни, а саме: зменшується висота майбутньої забудови з 14 до 10 метрів.

З того часу жодних дій по скасуванню містобудівних умов міською владою не приймалося.

З грудня 2016 року в фірмі-забудовнику змінюється власник. Замість Віктора Лобова засновником і керівником стає Вікторія Боброва. Фірма реєструється за новою адресою в  селі Червона Слобода. Саме там «прописано» кілька компаній з оточення черкаського забудовника Альберта Норченка.

Читайте також
Земельна ділянка по вулиці Гагаріна, що в Черкасах, неподалік храму «Білий Лотос» може бути виставлена на продаж.

 

2 КОМЕНТАРІ

  1. “Большіє люді” провернули аферу, бо все ніби по закону… Навіяно з Висоцкого:”Меня к себе зовут больше люди, что б я им спел охоту про волков”!

  2. Просто немає слів, завжди там прогулювалися
    Черкаські можновладці гірше тварин, бондаренко скоро все забудує

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version