НовиниЧеркащинаУ Черкасах знову змінили умови конкурсу на визначення управителів,...

У Черкасах знову змінили умови конкурсу на визначення управителів, СУБи тим часом погрузли в боргах

-

- Advertisment -

Замість двох лотів, які були представлені у попередній версії документації, – чотири можливих управителі. Сьогодні, 17 квітня, виконком вніс зміни у своє попереднє рішення про затвердження документації для проведення конкурсу на визначення управителя багатоквартирних будинків, передає кореспондент vikka.ua.

Збільшення лотів, пояснює заступниця мера Людмила Бордунос, відбулось після роботи з Антимонопольним кабінетом і має сприяти конкуренції на ринку. Крім того, були змінені й конкурсні критерії. Так, до участі можуть бути допущені підприємства, які мають власне абоо орендоване приміщення в Черкасах та відповідну базу для обслуговування. При цьому, комісія має право виїжджати безпосередньо на виробничі об’єкти учасників та перевіряти наявність необхідної техніки. Таким чином владці також планують трохи розвантажити СУБ.

Також Бордунос зазначила, що вже зараз є охочі взяти участь в конкурсі. Крайня дата для подання документів – 2 травня. Опісля комісія матиме 10 днів на розкриття пропозицій і перевірку документів.

Такі зміни фактично розділять місто на 4 райони обслуговування. До цього його було два, які обслуговувались двома Службами утримання будинків. Однак, згідно з законодавчими змінами, з 1 січня 2019 року СУБи не можуть здійснювати утримування будинків. Нині цим мають займатись управляючі підприємства. Відтак, конкурс на визначення управителів мали провести ще до початку поточного року. Однак через внесення численних змін і доопрацювань у Черкасах його було призначено на кінець березня. Втім, він так і не відбувся, а конкурсна документація сьогодні вкотре пережила зміни.

Поза тим, каже черкаський депутат Олександр Радуцький, місцеві СУБи страждають від такої невизначеності. Адже через те, що конкурс все ніяк не проводиться, не змінюються й тарифи на послуги служб. Нині містяни сплачують тарифи, прийняті ще у 2011 році, а СУБи залазять у борги. Обранець переконує: через бездіяльність черкаського мера та його заступників, більшість з яких нині перебувають у відпустці, будинки, які знаходяться на балансі СУБів, можуть залишитись без світла. Адже борг Служб утримання будинків перед ТОВ "Черкасинергозбут" складає близько 3 млн. грн. 

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах визначились, хто буде вивозити великогабаритне сміття. 

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Як сміляни можуть відновити житло. Програма Є-відновлення: куди звертатись і що потрібно

Торік в Україні запрацювала програма Є-відновлення по компенсації зруйнованого житла внаслідок бойових дій. За цією програмою українці можуть використати ...

Опади та коливання температури: прогноз погоди в Черкаській області

Із середини квітня Черкаська область знаходиться під впливом південних циклонів, які зумовлюють різноманітні опади та коливання температури. Про це...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x