додому Новини Черкащина У Черкасах жінка відсудила у колишнього роботодавця понад 98 тисяч гривень

У Черкасах жінка відсудила у колишнього роботодавця понад 98 тисяч гривень

0

Соснівський районний суд Черкас стягнув із роботодавця на користь колишньої робітниці середній заробіток за період затримки заробітної плати при звільненні в сумі 98 248 гривень 80 копійок.

Про це інформує пресслужба суду.

Місцева жителька звернулась до суду з позовом до колишнього роботодавця, в якому просила стягнути на її користь заборгованість по заробітній платі.

У період з грудня 1984 року по травень 2018 року вона перебувала у трудових відносинах з відповідачем. Крім того, вона працювала за сумісництвом на іншому підприємстві. Жінці нараховували, але виплатили зарплату в сумі 32 775 гривень.

В травні 2018 року черкащанку звільнили у зв’язку з скороченням штату. Станом на день звернення до суду, заборгованість була не погашена.

В липні 2019 року позивачка звернулась до суду із заявою про видачу судового наказу.  В липні 2019 року було його було видано – роботодавець повинен був сплатити 32 775 гривень. Та відповідач не провів розрахунок по заробітній платі з позивачем.

На день звільнення жінки, її середньоденна заробітна плата складала 261 гривень 30 копійок, кількість робочих днів у вказаний період часу – 376 днів, середній заробіток за весь період затримки – 98 248 гривень 80 копійок.

11 лютого суд дійшов висновку, що позовні вимоги колишнього робітника підлягають задоволенню у повному обсязі та стягнув з роботодавця вказану суму.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано, або за результатом розгляду справи судом апеляційної інстанції.

Як повідомляв сайт vikka.ua, в апеляційному суді скасували виправдання черкащанину, який умисно вбив дівчину.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version