додому Новини Черкащина У Черкасах жінка відсудила у колишнього роботодавця понад 65 тисяч гривень

У Черкасах жінка відсудила у колишнього роботодавця понад 65 тисяч гривень

0

Соснівський районний суд Черкас розглянув та задоволив позов про стягнення заборгованості по виплаті заробітної плати та компенсації за час затримки розрахунку.

Про це інформує пресслужба установи.

Місцева жителька звернулась до суду з позовом до колишнього роботодавця. Свої позовні вимоги жінка обґрунтовувала тим, що у вересні 2019 року вона звільнилась за власним бажанням. На день звільнення відповідач допустив заборгованість по виплаті її заробітної плати в розмірі: 35999,79 грн. Станом на день подання позовної заяви заборгованість по виплаті заробітної плати та всіх належних їй сум відповідачем не здійснена. Крім суми заборгованості по заробітній платі в розмірі 35999,79 грн., позивачка просила стягнути середній заробіток за весь час затримки по виплаті заробітної плати в  розмірі 29891,26 грн.

Суд дійшов висновку, що обов'язок роботодавця щодо виплати середнього заробітку за час затримки розрахунку при звільненні настає за умови невиплати з його вини належних звільненому працівникові сум у строки, зазначені в статті 116 КЗпП України, при цьому визначальними є такі юридично значимі обставини, як невиплата належних працівникові сум при звільненні та факт проведення з ним остаточного розрахунку.

За своєю суттю середній заробіток за час затримки розрахунку при звільненні є компенсаційною виплатою за порушення права на оплату праці, яка нараховується в розмірі середнього заробітку.

Відтак, суд дійшов висновку, що позовні вимоги колишньої робітниці підлягають задоволенню у повному обсязі та вирішив стягнути з роботодавця на користь позивача 65891 грн. 05 коп.

Як повідомляв сайт vikka.ua, викрадачка дитячого велосипеду та ноутбуку опинилась на лаві підсудних у Черкасах.

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version