додому Новини Черкащина У Черкасах жінці пересадили кістковий мозок від донора з Іспанії

У Черкасах жінці пересадили кістковий мозок від донора з Іспанії

0

У Черкаському обласному онкологічному центрі провели пересадку клітин кісткового мозку від неродинного донора з Іспанії. Про це повідомляють на сторінці онкоцентру

Нещодавно в онкологічному центрі успішно здійснили пересадку клітин від неродинного, але повністю сумісного донора. Донора для трансплантації кісткового мозку знайшли в Іспанії. 

Пацієнтка − Оксана Рядінська з Харкова. 

− Ми обстежили дочку пацієнтки, та вона, на жаль, не підійшла. Тож матеріал хворої було надіслано в Український реєстр донорів кісткового мозку, а згодом до Міжнародного банку донорів кісткового мозку, − розповідає Лариса Ногаєва, лікар-гематолог обласного лікувально-діагностичного гематологічного центру.

Як пояснюють у медзакладі, саме завдяки тому, що в Черкасах є сучасна лабораторія та обладнання, усі дослідження проводилися на місці. А це заощаджує час, який потрібен на вчасне лікування. Можна швидко перевірити, чи підходять пацієнту його родичі як донори. 

Нині, завдяки лабораторному обладнанню закладу, лікарі готують до родинної трансплантації кісткового мозку двох пацієнтів, яким повністю підійшли клітини рідних.

Читайте також:

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version