додому Новини Черкаси У Черкасах згадали Героя і волонтера Павла Собка (ВІДЕО)

У Черкасах згадали Героя і волонтера Павла Собка (ВІДЕО)

0

У Свято-Троїцькому кафедральному соборі  у Черкасах зібралися рідні, близькі та побратими черкаського волонтера і бійця ЗСУ Павла Собка. Він загинув  рік тому у боях за Попасну. Присвятити своє життя захисту України Павло вирішив іще у 2014 році, створивши волонтерську групу «Койоти», інформують журналісти сайту ВІККА

Юрій Кулик, волонтер:

Ми з ним починали волонтерити із 2014 року. Об’їздили всі гарячі точки. Паші не стало і стало важко. В душі все помінялося, бо таких геройських хлопців у нас забирає Бог.

Павло Собко мріяв відпочити від  війни, але з перших днів повномасштабного вторгнення зі зброєю в руках став на захист України. Побратими згадують, що Павло немов відчував, що з війни не повернеться. Перед відправкою на фронт відвідав батьків. Про те, що вирішив взяти до рук зброю, знав лише батько.

ЯРОСЛАВ БЕРЕЗАНЬ, МОЛОДШИЙ СЕРЖАНТ ЗСУ:

Він говорив з батьком. Тільки батько знав. Але як що мати це побачить то не знаю, що вона батькові зробить. Кожного дні наш підрозділ пам’ятає Павла, всіх хлопців, що загинули у Попасній і намагаємося помститися за нього.

Волонтерська справа Павла  живе. Волонтери із створеної ним групи «Койоти» не знижують своєї активності. Також у пам’ять про видатного містянина у Черкасах з’явилася алея імені Павла Собка. Вона розташована в Південно-західному районі.

YouTube video player

Більше про волонтера Павла Собка читайте в матеріалі сайту ВІККА:

На війні загинув Павло Собко – відомий на Черкащині волонтер. Він загинув як воїн 24 окремої механізованої бригади. Ворожа куля обірвала життя Павла: сина, чоловіка, батька двох дітей. Йому було 33 – вік Христа. Він загинув біля Попасної на руках у черкаського журналіста і теж воїна Олександра Носенка.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version