НовиниЧеркасиУ Черкасах збиралися директори центрів «екстренки» з усієї України:...

У Черкасах збиралися директори центрів «екстренки» з усієї України: що обговорювали (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

З  усієї України до Черкас приїхали директори центрів екстренки. Мета зустрічі: підбити підсумки роботи та обговорити стратегію розвитку служби екстреної медичної допомоги.

Керівник Луганського центру каже: після повномасштабного вторгнення медики швидкої зіткнулися з новими викликами.

«Ми були вимушені покинути нашу територію в зв’язку з військовою агресією РФ і були релоковані до міста Дніпра, де ми відновили роботу нашого адміністративного відділу, були запущені всі сервери», – розповідає директор Луганського регіонального центру екстреної медичної допомоги Дмитро Кісельов.

Проте навіть в таких умовах «швидка» Луганщини не припинила допомагати. Центр відновив роботу 5 бригад. Нині медики надають допомогу військовим та цивільним. Допомагають евакуювати хворих навіть у бойових умовах.

Дмитро Кісельов додає: Зараз є декілька звільнених населених пунктів, які, на жаль, теж знаходяться зараз у бойовій зоні. Але вже на своїй території ми проводили медичну розвідку, доставляли туди гуманітарний вантаж – це ліки, оглядали пацієнтів».

Працювати за  надзвичайних обставин вчилися ще з 2014 року медики Дніпра. З 24 лютого всі станції були готові до бойових умов.

«Щодня евакуюємо 100-150 поранених на другий етап евакуації до потягів для реабілітації поранених. Усі бригади всіх станцій працюють під обстрілами. Сьогодні ще, на жаль, обстрілюються Криворізький район і Нікопольський район через Каховське водосховище», – зазначає директор обласного центру екстреної медичної допомоги Дніпропетровщини Радій Шевченко.

У таких умовах вже більше року працюють медики «швидких» всієї України. Тому регіональні керівники зібралися у Черкасах, щоб ділитися досвідом.

Ініціювали зустріч Всесвітня організація охорони здоров’я та український МОЗ. Мета семінару: побудувати стратегію розвитку екстреної медицини на найближчі 5 років.

Срегій Дубров, перший заступник міністра охорони здоров’я, додає: «Також будуть розглянуті положення про підвищення кваліфікації, атестацію, курси, обов’язковість симуляційних тренінгів для всіх представників екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Ми говоримо не лише про лікарів, про можливість підготовки також медичних техніків як в усьому світі, коли водії володіють елементарними навичками надання медичною допомоги».

Директор черкаської швидкої розповідає, що подібний захід у Черкасах відбувається вперше. Результати обговорень покращать роботу «швидких» у майбутньому.

«У нас конференція йде по розвитку в тому числі медицини катастроф. Такі конференції вони зазвичай доленосні, тому що на таких конференціях приймаються консолідовані рішення, які далі стають або законодавчими актами, або наказами МОЗу і так далі», – додає Ігор Фесун, директор Черкаського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

 

Читайте також:

За яку роботу у Черкасах готові платити 40 тисяч гривень зарплати.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащан попереджають про можливість підтоплення

Черкаські синоптики попереджають жителів Черкаської області про можливість підтоплення з 18 до 23 квітня. Про це повідомили у пресслужбі...

Неподалік Умані вантажівка зіштовхнулася з легковиком

Неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода. Вантажний автомобіль зіштовхнувся з легковиком Renault Duster. Про це повідомляє Уманське районне управління поліції. За...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x