НовиниУ Черкасах зафіксували продаж заборонених лікарських засобів

У Черкасах зафіксували продаж заборонених лікарських засобів

-

- Advertisment -

Державна служба з лікарських засобів Черкаської області перевірила аптеки. Про результати перевірок повідомила начальник Державної служби з лікарських засобів у Черкаської області Тетяна Мехлик.

За словами Тетяни Михайлівни, з початку року Державна служба здійснила 83 перевірки суб’єктів господарювання та 173 перевірки місць провадження діяльності щодо контролю якості лікарських засобів та виробів медичного призначення.

– За результатами перевірок виявлено порушення нормативних та законодавчих вимог щодо якості лікарських засобів та медичної продукції 68 аптекарів та в 113 місцях провадження діяльності, – зазначила Тетяна Мехлик. – Серед основних порушень зафіксовано: cпецiальнi продукти для дієтичного харчування (БАДи) розміщені на вітринi разом із ліками, відсутнє необхідне позначення "Не є лікарськими засобами"; реалізація та медичне застосування лікарських засобів, заборонених розпорядженнями Держлікслужби України; неналежне виконання уповноваженою особою своїх обов'язків; недотримання нормативних умов зберігання препаратів тощо.

Всім суб’єктам господарської діяльності, де виявлено порушення, надано приписи про їхнє усунення, розпорядження про заборону реалізації лікарських засобів. Окрім того, уповноважені особи, які здійснювали перевірки, склали 58 протоколів та винесли 55 постанов про порушення законодавства України щодо забезпечення якості лікарських засобів згідно із відповідними статтями до уповноважених осіб та керівників суб`єктів господарювання та лікувально-профілактичних закладів на суму 19 040 грн.

Довідково:

На території Черкаської області здійснюють діяльність 233 суб`єкти господарювання, які займаються реалізацією (торгівлею) та виробництвом лікарських засобів (209 – приватних; 24 – державних (комунальних)).

У сільській місцевості працюють:

162 аптеки (94 – приватних; 68 – державних (комунальних));

52 аптечних пункти (29 – приватних; 23 – державних (комунальних)).

Виготовлення лікарських засобів в умовах аптеки здійснюють 29 закладів (4 – приватних; 25 – державних (комунальних)).

Про це інформує прес-служба Черкаської обласної державної адміністрації.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Смілянина засудили до п’яти років ув’язнення за збут гранат

Жителя Сміли позбавили волі на п’ять років за незаконний збут гранат, які він намагався продати за тисячу гривень. Про...

У Смілі не працюватиме вуличне освітлення

У Смілі не вмикатимуть зовнішнє освітлення для заощадження електроенергії. Про це повідомляє міський голова Сміли Сергій Ананко. Через значний дефіцит...

Цікаве:

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x