НовиниЧеркащинаУ Черкасах хворим бракує коштів на гемодіаліз (Фото)

У Черкасах хворим бракує коштів на гемодіаліз (Фото)

-

- Advertisment -

На кінець 2019 року у Черкасах залишається проблема нестачі коштів на гемодіаліз для хворих. Аби оплатити процедуру, яку черкасці проходять у приватному центрі, необхідно чотири мільйони гривень.

Це питання порушив на засіданні бюджетної комісії директор департаменту охорони здоров'я та медичних послуг Олег Стадник, пише vikka.ua.

Початок року, що минає, Черкаси зустріли із дефіцитом по заробітній платі у сфері охорони здоров’я, дефіцитом забезпечення інсуліном та необхідністю забезпечення видатків на гемодіаліз.

"При формуванні міського бюджету зарплата була забезпечена до кінця року повністю з міського бюджету. Посеред осені, коли виникли збої у видачі інсулінів, міська влада взяла на себе забезпечення прав цих пацієнтів, затвердила міську програму про бюджетне забезпечення інсулінозалежних і виділила 4 мільйони. Однак залишається не закритою проблема виділених 70% від реальної потреби коштів обласної субвенції на гемодіаліз для хворих, які проходять ці процедури у приватному центрі "Фрезеніус", – розповів Стадник.

Розпорядженням голови Черкаської ОДА було виділено два мільйони гривень і спрямовано на три проблемні питання. Оскільки два з них уже вирішені, залишаються відкритими чотири мільйони видатків для гемодіалізу.

"Я пропонував депутатській комісії спрямувати два мільйони на забезпечення уже наданих процедур, тому що "Фрезеніус" не припиняв лікувальний процес з жителями міста, і погасити частину заборгованості", – зазначив Олег Стадник.

Розгляд цього питання бюджетна комісія переклала на депутатів міськради. Ті зберуться на сесію вже прийдешньої п'ятниці, 13 грудня.

Як повідомляв сайт vikka.ua, із нового року в навчальні заклади Черкас пускатимуть тільки вакцинованих дітей.

Будьте завжди в курсі найсвіжіших новин – підписуйтесь на наш канал в Telegram!

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Пішов із життя відомий черкаський тренер

Пішов із життя видатний тренер-викладач із боксу Віктор Андрійович Кіхтенко, який присвятив своє життя розвитку цієї спортивної галузі. Про...

ПАТ “Черкасиобленерго”: якими сервісами для передачі показів лічильника користуються черкащани

Для коректного формування оплати за електроенергію, щомісяця споживач повинен передавати оператору системи розподілу покази електролічильника.  Для цього у ПАТ...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x