НовиниЧеркащинаУ Черкасах хвилюються за оздоровлення дітей, яких лишили без...

У Черкасах хвилюються за оздоровлення дітей, яких лишили без новорічних подарунків

-

- Advertisment -

Одним – свято,іншим – розчарування. Цього року черкаська влада не поклала під ялинку новорічні подарунки дітям учасників АТО, а також малозабезпечених та багатодітних сімей. В "освітньому" департаменті пояснюють, що не мали на це повноважень, оскільки питання подарунків для категорійних діток передали департаменту соцзахисту. Шоковані педагоги й батьки хвилюються, аби аналогічної ситуації не виникло і з путівками на оздоровлення, пише vikka.ua.

"І досі відчуваю себе обпльованою, – каже у коментарі сайту соціальний педагог Черкаської спеціалізованої школи №28 Світлана Рибалка. – Батьки телефонували, запитували про подарунки. А коли чули, що цим тепер займається не департамент освіти, а департамент соцполітики, то відверто навіть звинувачували їх у привласненні коштів. Найбільше обурювалися родини учасників АТО, насамперед ті, де батьки зараз перебувають на Сході. Від своїх колег з інших областей чули, що дітки отримали подарунки чи запрошення на свята із подарунками, а в Черкасах – нічого".
 

Опікуни ж, за її словами, ні слова не сказали про такий "приємний" сюрприз, оскільки вони реалісти і ніколи не чекають чогось від влади. Хтось із батьків звинувачував у відсутності подарунків самих педагогів. Образливо і зрозуміло водночас, адже важко щось пояснити, коли департамент не надав офіційного пояснення.

"Зазвичай ми отримували запрошення на виставу драмтеатру для сиріт, переселенців та діток учасників АТО, а для малозабезпечених, багатодітних ті інвалідів отримувала коробки з подарунками. Усі дітки та батьки були раніше задоволені, бо багатьом не вистачало приємних моментів у житті", – каже Світлана Рибалка.
 

pon.org.ua

Найімовірніше, що про відсутність новорічних подарунків "освітній" департамент знав ще на початку грудня, оскільки у цей час він щороку надсилав у школи форми, за якими соцпедагоги подавали списки всіх категорій на подарунки й запрошення. Цього ж року форм надіслано не було.

"Ми, соціальні педагоги міста, між собою передзвонювалися, бо були здивовані. А потім десь в 20-х числах грудня нам неофіційно сказали, що подарунками займається тепер соцполітика", – додає жінка.
 

У коментарі сайту vikka.ua очільник департаменту освіти та гуманітарної політики Сергій Воронов підтвердив цю інформацію. Мовляв, департамент перевіряли контролюючі органи, які сказали, що вручати категорійним дітям подарунки – не його повноваження, а департаменту соцзахисту.

"У нього не було видатків на це, тому нічого не було здійснено. Із питанняv оздоровлення такого не повториться. Ці функції також передаються на департамент соціального захисту. Якщо депутати не зберуться на сесію і протягом кількох днів не вирішать це питання, ми будемо оголошувати тендер на оздоровлення від департаменту освіти для того, щоб він у цьому році відбувся", – сказав Воронов.
 

Лист про оздоровлення певних категорій діток педагоги традиційно чекають на початку травня.

Зазначимо, дізнатись позицію директора департаменту соцзахисту не вдалось, оскільки Олег Гудзенко не знайшов хвилинки, аби поспілкуватись із журналістами.

Як повідомляв сайт vikka.ua, заступник черкаського мера погрожує містянам виділити ділянку на кладовищі.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Війна відібрала життя захисника зі Сміли

Внаслідок російсько-української війни помер смілянин Аркадій Покуль. Про це повідомляє пресслужба Смілянської міської ради. Аркадій Покуль був старшим сержантом, командиром...

Порушення лову риби на Черкащині: збитки державі перевищують 5 мільйонів гривень

Порушення лову риби були виявлені з початку нерестового сезону цього року. Збитки державі становлять близько 5 мільйонів гривень. Про...

Цікаве:

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x