додому Новини Черкащина У Черкасах хочуть запровадити програму допомоги при народженні дитини

У Черкасах хочуть запровадити програму допомоги при народженні дитини

0

Програма підтримки материнства і дитинства, подібна до тієї, що запровадили у Фінляндії та ще двох десятках країн, може з’явитися і в Черкасах. Відповідну пропозицію підготувала фракція Партії вільних демократів, передає кореспондент vikka.ua.

За словами представниці фракції Інни Михайлюк, ця програма дозволяє стабілізувати ситуацію з народжуваністю і допомагати батькам дитини в перші місяці після пологового будинку. Мова йде про впровадження механізму видачі кожній родині, в якій народилося немовля, спеціального пакунку з речами першої необхідності, зокрема памперси, підгузники, серветки, одяг, який можна використовувати в перші місяці життя новонародженого, спальний конверт, термометр для води, дитячий градусник, маленькі ножиці, матрац, ковдра, присипка та інше. Усі ці речі є конче необхідними у перші найважливіші місяці після народження дитини.

"За нашими підрахунками, вартість такого пакунку становитиме від 500 до 1000 грн. Усі ці речі видаватимуться одразу після виписки з пологового будинку та мають бути виготовлені в Україні. До цього пакету додаватимуться роз’яснення, як користуватися речами, звернення від міського голови і депутатів міської ради, телефони організацій, до яких можуть звернутися батьки новонародженого за отриманням консультацій тощо", – зазначила Інна Михайлюк.

Вона додала, що щороку в Черкасах у середньому народжується 3 тисячі дітей. Отже, проект обійдеться бюджету в 1,5–3 млн грн. Це не такі великі кошти, зважаючи на те, що лише на піар міського голови у 2017 році було витрачено 2 млн грн.

Депутати пропонують дати доручення департаменту охорони здоров’я, аби там розробити і подати відповідну програму на розгляд міської ради у двомісячний термін.

Як повідомляв сайт vikka.ua, на Черкащині привітали жінок, які отримали звання "мати-героїня".

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version