НовиниУ Черкасах взялись завчасно спродувати новорічні деревця (ВІДЕО)

У Черкасах взялись завчасно спродувати новорічні деревця (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Рейд по місцях торгівлі новорічними деревами провели у п’ятницю, 18 грудня журналісти vikka.ua разом з муніципальною інспекцією міста та громадськими активістами. Цього ж дня виконавчий комітет затвердив список із 25-ти місць, де така торгівля буде дозволеною із наступного дня, 19 грудня. Однак підприємці вирішили не чекати рішення і вийшли торгувати "зеленими" на день раніше.

 

Так, точки з продажу новорічних дерев були помічені на перехрестях бул. Шевченка – вул. В. Чорновола, бул. Шевченка – вул. Різдвяної та на вул. Героїв Сталінграду, 18. Проінспектувати торгівлю "зеленими" вирішив начальник управління інспектування Черкаської міської ради Олександр Давиденко разом з представниками муніципальної інспекції. Приєднався до акції і член виконкому на громадських засадах, автомайданівець Роман Ганзевич.

– Нам сказали виходити по всіх точках сьогодні. Можу набрати керівництво, там підтвердять, – розповідає один із продавців ялинок.

Товар у чоловіка чіпований, отже – легально придбаний з лісових господарств. Але за "фальстарт" його проганяють: повернутися до торгівлі деревами він зможе завтра і вже легально.

 

– Дозвіл на продаж ялинок по місту дало комунальне підприємство "Черкаські ринки", – стверджує пан Давиденко.

А ось інший продавець кавказької зовнішності, який на вулиці Різдвяній продавав нечіповані, а отже незаконно зрубані ялинки, проявляв агресію і навідріз відмовлявся надавати будь-які документи на торгівлю. Тим часом ще двоє торговців кинулись навтьоки.

– Мені продав ці ялинки лісник із Білозірського лісництва! – говорить чоловік. Навіть намагався додзвонитися до нього, однак той виявився "поза зоною досяжності". Пояснити, як із лісництва могли продати ялинки без чіпів, чоловік так і не зміг.

 

За словами Олександра Давиденка, конфіскувати незаконний товар можуть лише працівники поліції або податківці. Оскільки його походження незрозуміле, жодних документів немає, то він має бути вилучений.

– Фактично власників цих ялинок немає. Чоловік, який ними торгував, без громадянства України, у нього немає паспорта, тому ми не можемо скласти на нього протокол, – каже чиновник. – У таких ситуаціях на власника чекав би штраф від 850 до 1800 гривень. А якби податківці вилучали ці ялинки, то штраф становив би від 35 тисяч гривень.

 

Оскільки власників ялинок не знайшлося, член виконкому Роман Ганзевич запропонував передати їх безкоштовно дитячим садочкам міста. На це готові були піти і представники муніципальної інспекції. Однак транспорту відвезти дерева дітлахам так і не знайшли, тож просто повернули нелегальні ялинки продавцеві.

Як повідомляв сайт vikka.ua, виконком Черкаської міської ради ухвалив рішення вивести з тіні всі несанкціоновані місця торгівлі новорічними ялинками.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські патрульні затримали водія, який зливав невідому речовину в лісову зону

Патрульні виявили та затримали автомобіль, водій якого зливав невідому речовину з неприємним різким запахом в лісову зону без дозволу....

Що задекларував народний депутат, обраний від Золотоноші

Народний депутат України Віталій Войцехівський, обраний від Золотоніського округа, задекларував заробітну плату і заощадження. Про це йдеться в його...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x