НовиниЧеркасиУ Черкасах вшанували пам'ять загиблих Героїв (ФОТО)

У Черкасах вшанували пам’ять загиблих Героїв (ФОТО)

-

- Advertisment -

У Черкасах вшанували пам’ять захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність держави. На площі Слави біля Меморіального комплексу пам’яті учасників АТО зібралися керівники міста й області, рідні загиблих, громадськість. Хвилиною мовчання, молитвою і покладанням квітів присутні вшанували героїзм військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, інформує сайт Черкаської міської ради.

Представники різних конфесій відслужили молебень за здоров’я живих захисників та літію за загиблими Героями.


«Наші Герої-захисники не вмирають, бо живе наша пам’ять про них: воїнів,  які звершили найбільшу заповідь Божу про любов до ближнього, адже поклали за них свою душу. І для нас найбільшою честю і завданням є завершення тої справи, за яку вони віддали своє життя – це звільнення України від російських загарбників, очищення нашої землі від цієї нечисті. Тому нехай Господь благословить кожного воїна, нашу владу, всіх громадян на служіння цій великій меті – боротьбу за свободу свою і наступних поколінь», – зазначив митрополит Черкаський і Чигиринський ПЦУ Іоан, голова синодального управління військового духовенства ПЦУ.

Перед присутніми виступили рідні загиблих захисників, закликаючи до збереження пам’яті про наших героїв та продовження їхньої справи боротьби за незалежність України. Одна з них – дружина загиблого воїна штурмової бригади «А**в», двічі добровольця Богдана Свірідова на позивний «Сварог».

«Дата 29 серпня нагадує нам про одну з найстрашніших сторінок цієї війни – Іловайську трагедію.  Про те, що війна в Україні відбувається не півтора року, а вже 9 років, за цей час постукавши у двері багатьох українських родин. Родини, які втратили рідних на цій війні, відчувають справжню ціну нашої майбутньої перемоги, – сказала Анна Свірідова. – Дякую всім, хто нас підтримує, і зокрема, нашому об’єднанню дружин і матерів бійців учасників АТО. У нас є спільна мета і ми повинні продовжувати шлях наших рідних. Нашим живим захисникам нині – Божого захисту, і всім нам – Перемоги України».

 

Під час заходів на площі Слави демонструвалася також персональна виставка робіт черкасця і добровольця-захисника Євгена Короля «Обличчя перемоги». На ній представлено більше 40 світлин українських воїнів.

29 серпня 9 років тому під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні. Таке віроломне вбивство кваліфікується міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин.
Смертельний для наших захисників «зелений коридор»  пролягав через поля із соняшниками. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У школах Канівської громади визначилися з датою завершення навчального року 

У закладах освіти Канівської міської територіальної громади визначилися з датою завершення навчального року. Відтак, школярі навчатимуться до 30 травня....

На Черкащині засудили трьох чоловіків за ухилення від служби

На початку травня поточного року трьом чоловікам повідомлено про підозру в ухиленні від призову на військову службу. Про це...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x