НовиниЧеркасиУ Черкасах вшанували пам'ять Кобзаря і запрошують на тематичні...

У Черкасах вшанували пам’ять Кобзаря і запрошують на тематичні заходи

-

- Advertisment -

9 березня минає 209 років з дня народження Тараса Шевченка –  письменника, художника, духовного батька української нації. У Черкасах пам’ять Великого Кобзаря вшанували покладанням квітів та читанням його поезії. Повідомляють на сайті міської ради.

Шевченко пам'ятник Черкаси

В урочистостях з нагоди дня народження Тараса Шевченка взяли участь перші особи міста й області, представники творчих спілок, громадських організацій, небайдужі містяни. До пам’ятника Тарасу Шевченку на Театральній площі поклали квіти. Затим актори Черкаського обласного музично-драматичного театру імені Шевченка, міського будинку культури ім.Кулика та всі охочі черкасці читали поезії Кобзаря, багато з яких стали пророчими.

«Сьогодні ми з шаною та з гордістю пригадуємо видатного Тараса Шевченка та рядки його творчості, які відгукуються в серці кожного українця й дотепер. Зараз, у часи відкритої війни росії проти нашого народу, коли агресор з усією жорстокістю продовжує обстріл мирних міст, Великий Кобзар звучить як ніколи актуально, гостро та дуже переконливо. Адже своїм словом говорить за український народ і об’єднує борців за волю України. Я впевнений: ми обов’язково переможемо та поборемо російського агресора. З Днем народження, Пророче!», – сказав на своїй сторінці у мережі Фейсбук Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко з нагоди дня народження Великого Тараса.

У ці дні в Черкасах відбудеться низка заходів, присвячених Тарасу Шевченку.

9 березня о 14.00 у ТРЦ «DEPO’T» на 2 поверсі усіх охочих запрошують на  тематичний захід  «Думи мої, думи». Проводять його школярі, які нині стажуються в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

9 березня о 15.00 в Черкаському музеї «Кобзаря» (вул.Б.Вишневецького, 37) відкриється художня виставка «Черкаські художники у вінок шани Великому Кобзареві».

9 березня о 18.00 в Черкаській обласній філармонії – театралізований концерт творчих колективів «Кохайтеся, чорноброві, та не з москалями…». У програмі – українські народні пісні та співана поезія Кобзаря.

Завтра, 10 березня о 17.00 Черкаський міський будинок культури ім. Кулика запрошує на концерт «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття».

Читайте також:

Унікальні і самобутні: автобусні зупинки на Черкащині (ФОТО)

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська міська рада придбала бус для ЗСУ

Колектив ЧМР на чолі з міським головою придбали мікроавтобус «Wolksvagen» та передали на потреби військовим. Про це повідомляє Анатолій...

Антициклон «GUSTAV» принесе спекотну погоду на Черкащину

Найближчі три дні погоду на Черкащині визначатиме антициклон «GUSTAV», який забезпечить маловітряну, суху та спокійну погоду. Про це повідомляє...

Цікаве:

Чи легко вибрати нерухомість у Чернівцях

Наразі не потрібно їхати у місто вашої мрії, аби...

Чудо-тканина фліс: особливості й переваги

Фліс є синтетичним аналогом шерсті. Попри таку складову, ця...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x