НовиниБезпекаУ Черкасах вручили почесні відзнаки «Захисник України – Герой...

У Черкасах вручили почесні відзнаки «Захисник України – Герой Черкас»

-

- Advertisment -

У Черкасах вшанували подвиг жителів міста, які загинули у боях із російськими загарбниками. Родинам загиблих захисників вручили почесні відзнаки «Захисник України – Герой Черкас» (посмертно). Про це інформує сайт Черкаської міської ради. 


Захід розпочався хвилиною мовчання у пам’ять про полеглих героїв. Потім керуючий Черкаською єпархією Православної Церкви України, Голова Синодального управління військового духовенства,Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан провів поминальний молебень.


«Нам усім боляче через загибель наших захисників. Проте ми не можемо повернути тих, хто загинув. Але якщо в нас є віра, нам набагато легше буде переживати цей біль. Смерть наших героїв є славною – вони виконали найбільшу заповідь, яку дав Бог-Творець: «Немає більшої любові, як хто душу свою покладе за друзів своїх». Тож для таких героїв відкрите Царство небесне», – зауважив  Митрополит Іоан.

Вручення цих нагород у нашому місті відбулося вперше. Рішення про присвоєння Почесного звання «Захисник України – Герой Черкас» 29 вересня 2022 року ухвалив Черкаський міський виконавчий комітет.


Почесне звання «Захисник України – Герой Черкас» присвоюють безпосереднім учасникам бойових дій (жителям Черкаської міської територіальної громади), які проявили особисту мужність і героїзм, і віддали власні життя за збереження Української державності та мирне майбутнє нинішнього і наступних поколінь українців.

Нагрудні знаки «Захисник України – Герой Черкас» вручив рідним загиблих героїв міський голова Анатолій Бондаренко.

«Мені бракує слів, щоб висловити вдячність і захоплення подвигом наших героїв, які дають нам сьгодні жити в мирному місті. Я довго обдумував, що сказати батькам, донькам, матерям. Зараз я хочу просто подякувати нашим полеглим воїнам. Від імені всієї черкаської громади дякую за те, що вони віддали свої життя, щоб наші діти йшли до школи, щоб ми розвивали наше місто, щоб ми жили. Завдяки таким, як вони, Україна була, є і буде», – підкреслив Анатолій Бондаренко.

Окрім вручення відзнаки, членам родин загиблих воїнів виплатять одноразову грошову допомогу у розмірі 10 мінімальних заробітних плат. На сьогодні це 67 тисяч гривень.

Після завершення заходу члени виконавчого комітету Черкаської міської ради поклали квіти до Меморіалу пам`яті героям АТО/ООС на знак пошани до усіх полеглих українських захисників.

 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Звенигородщині в ДТП загинула пасажирка легковика

Одна людина загинула, ще двоє отримали травми: слідчі встановлюють обставини ДТП на Звенигородщині. На момент аварії в одному з...

На Черкащині оголошено “жовтий” рівень небезпеки через водопілля

Упродовж періоду з 18 по 21 березня на Черкащині оголошено “жовтий” рівень небезпечності через водопілля. Про це повідомляє керівник...

Цікаве:

Огляд актуальних бонусних програм в казино Super Gra

Бонуси – спеціальний маркетинговий інструмент для залучення нових клієнтів,...

Страхування дітей: що це і як працює?

Страхування — це поширений наразі вид захисту. Його використовують...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x