НовиниЧеркащинаУ Черкасах водії на єврономерах "воюють" за збереження своїх...

У Черкасах водії на єврономерах "воюють" за збереження своїх автомобілів

-

- Advertisment -

Кілька тисяч доларів – саме стільки доводиться переплачувати за придбаний автомобіль в Україні. Стільки коштує спокій власників автівок з вітчизняною реєстрацією. Однак чимало громадян іде на ризик, щоб зекономити на придбанні та обрати нерозмитнене авто з Європи. З якими проблемами стикаються власники "європейців" та що на них очікує в майбутньому – дізнавався сайт vikka.ua.

Сьогодні на дорогах Черкас орієнтовно кожна десята машина – на європейських номерах, переважно з сусідніх країн – Литви або Польщі, де невеликі податки. Такі автівки почали масово з’являтися за останні кілька років.

За словами керівника черкаської громадської організації "Автоєвросила" В’ячеслава Дзюблика, лише у їхніх рядах перебуває 220 автовласників на єврономерах. Скільки таких всього – порахувати важко. Та лише за даними Державної фіскальної служби, в країні перебуває майже 64 тисячі "нелегальних" автомобілів з іноземною реєстрацію.

Існує кілька способів "перегону" автомобілів з-за кордону. Один з найпопулярніших – коли автомобіль реєструють на іноземну фірму, а громадянина України оформлюють співвласником транспортного засобу. За законом, такі авто мають перетинати кордон раз на рік.

Активісти неодноразово проводили акції протесту, щоб привернути увагу до високого ввізного мита на автомобілі з-за кордону. Однак високопосадовці заявляли про наміри взагалі перекрити ввезення іноземних автівок українцями, погрожували штрафами та конфіскацією таких транспортних засобів.

Начальник відділу адміністративної практики Управління патрульної поліції Черкас Олександр Кондратюк каже: міф про те, що водії автівок на "бляхах" нерідко стають порушниками правил дорожнього руху – частково правда.

"За жовтень у Черкасах 30 автомобілів на литовських номерах порушили Правила дорожнього руху. За листопад – уже 21", – демонструє статистику полісмен.

Однак, за його словами, лише іноземні номерні знаки на автомобілях – не підстава зупиняти водіїв.

"Наказів зупиняти машини з закордонними номерами не було. Це не є якась окремо виділена категорія. Існує єдиний порядок дотримання Правил дорожнього руху. У статті 35 Закону України "Про Національну поліцію" є перелік, який дозволяє нам зупиняти транспортні засоби", – пояснює Олександр Кондратюк.

Тим часом Верховна Рада зареєструвала законопроект, яким планується створити єдиний реєстр автомобілів на іноземних номерах. Щоби внести машину в цей реєстр, українському співвласнику потрібно буде звернутися до іноземного власника і змусити його пройти цю процедуру. Інакше – автомобіль вважатиметься незареєстрованим, а це означає, що поліція зможе зупиняти його і виписувати штраф за керування незареєстрованим транспортним засобом, який, згідно зі ст. 121 КУпАП, становить 170-255 гривень.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Черкасах через суцільні ями перевізник скасував рух своїх маршруток.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У деякі медичні заклади Черкас повернули теплопостачання

КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” відновило подачу теплоносія у частину медичних закладів міста Черкаси. Про це повідомляє пресслужба комунального підприємства. Через похолодання керівники...

На Черкащині горів автомобіль

Вчора, 18 квітня, поблизу села Кобринова Гребля на Звенигородщині виникла пожежа автомобіля "Нива". Про це повідомляє пресслужба ГУ ДСНС...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x