НовиниЧеркащинаУ Черкасах визначились, хто буде вивозити великогабаритне сміття

У Черкасах визначились, хто буде вивозити великогабаритне сміття

-

- Advertisment -

Переможець конкурсу на вивезення побутових та великогабаритних відходів був затверджений на засіданні виконавчого комітету 17 квітня. Ним стало підприємство "Сантебудконструкція", яке пов’язане з підприємцем Андрієм Бортником, передає кореспондент vikka.ua

За словами заступниці міського голови Людмили Бордунос, у конкурсі брало участь два претенденти. Фірма ж переможець більше відповідала конкурсним умовам.

"Потішило, що учасник закупив абсолютно нову техніку для цього. Є наявний штат офіційно оформлених працівників, необхідні виробничі приміщення і матеріально-технічна база. Видна гарна підготовка", – зазначила Бордунос. І запропонувала дати профільному департаменут відповідні доручення, які б дали можливість контролювати якість надання послуг.
 

Згідно з умовами конкурсу, учасник подав графік вивезення великогабаритних відходів. Для багатоповерхівко уже визначені певні чіткі дні, коли спецтехніка забиратиме сміття з майданчиків.

Жителі ж приватного сектора повинні будуть укласти договори з підприємством. Тоді негабарит раз на місяць забиратимуть просто з домоволодіння.

Крім того, Андрій Бортник запропонував на розгляд виконкому ще й власну інвестиційну програму. Каже, підприємство готове вкладатись у цей напрямок за умови підписання довготривалого договору.

Так, підприємство пропонує поступово збільшувати кількість сміття, яке відправлятиметься на вторинну переробку. Крім того, задля забезпечення оперативної роботи там готові закупити ще 4 трактори з причепами, за власний кошт привести до ладу майданчики для складування великогабаритних відходів та прибирати їх новою підмітальною машиною, встановити близько 10 підземних контейнерів за прикладом європейських міст та

Для того, щоб вкладення окупились, переможець конкурсу просить владців укласти договір на термін 20-25 років, до якого обов’язково включити всі зобов’язання. А інвестиції вкладати протягом трьох років рівними частинами.

Однак проти такого терміну виступив проти Ігор Зайчук. Той заявляє: такий термін для нашого міста завеликий. Відтак, члени виконкому проголосували за укладання договору з виконавцем на 10 років. Інвестиційна програма, як і зобов’язання, взяті ТОВ "Сантебудконструкція", будуть додані до нього в якості додатків. 

Зазначимо, сьогоднішній виконком зібрався алярмово, ледь забравши кворум. Адже міський голова і кілька його заступнкиів на сьогодні перебувають у відпустках.

До слова, тема підземних контейнерів для Черкас не нова. Понад рік тому міський депутат Руслан Зоря запропонував запропонувати всі наявні сміттєві баки на підземні задля більшої естетичності, мінімізації займаної площі та збільшення можливого об’єму. Містяни підтримали таку ініціативу, а от колеги по депутатському корпусу – ні.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у Каневі почали використовувати контейнери для роздільного сміття.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нардеп від Черкащини задекларував квартиру в Швейцарії і 720 тис грн зарплати

Квартиру в Швейцарії і в Києві, нежитлові приміщення та заощадження готівкою і на банківських рахунках задекларував народний депутат, обраний...

На Черкащину насуваються дощі та похолодання

З новим робочим тижнем на Черкащині настає зміна погодних умов. Наближаються атмосферні фронти, які принесуть грозові дощі. Про це...

Цікаве:

Як розвиток військових технологій в Україні допоможе перемогти агресора

Сергій Токарєв розповів, чому потрібно швидко розвивати Military Tech...

Який смартфон вибрати у 2024 році

Який смартфон вибрати у 2024 році Шукаєте ідеальний iPhone? Ми...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x