додому Новини Черкаси У Черкасах виявили пам’ятники, які ще не декомунізували

У Черкасах виявили пам’ятники, які ще не декомунізували

0

У Черкасах виявили пам’ятники, які залишилися не декомунізованими. Це так званий монумент «Зірка», що в мікрорайоні Митниця, та пам’ятники Ушакову та Нахімову в будівлі черкаського ТСОУ. «Зірку» вже просять демонтувати, а щодо адміралів, то їх просили передати в музей. Повідомляє власкор ВІККА.

Памятник “Зірка” в мікрорайоні Митниця

Памятник «Зірка» раніше стояв на розі Припортової та бульвару Шевченка. Після того, як забудовник отримав право звести на тому місці житловий будинок, стелу перенесли у сквер по вулиці Гагаріна. У 2016 році було звернення щодо демонтажу радянського символу. Проте тоді міська рада не підтримала ініціаторів.

Нині ж на сайті Черкаської міської ради зареєстрована петиція про демонтаж «Зірки». «Демонтувати радянський знак у формі зірки, що розташований у сквері ім. Сержанта Смірнова. Здати на брухт чи на листовий метал, а отримані кошти віддати на потреби воїнів черкаської ТРО», – йдеться у тексті петиції.

Щоб петицію розглядали депутати, вона протягом місяця має набрати 500 голосів.

Памятники Нахімову і Ушакову в черкаському ТСОУ

Інші недекомунізовані памятники виявили на 4 поверсі черкаського ТСОУ по вулиці Хрещатик. Як вдалося зясувати, черкаський обласний краєзнавчий музей вже звертався до керівництва організації з проханням передати гімсові скульптури музею. Проте отримали відмову.

Нагадаємо, що в Черкасах демонтували погруддя Максиму Горькому. Власне, сам пам’ятник стояв на розі вулиці Іллєнка (колишня Горькова) та Амброса (колишня Орджонікідзе). Вже багато років тому його облили червоною фарбою.

Читайте також на сайті vikka.ua

  • Громадська організація “СіЧ” у співпраці з командуванням Корпусу резерву Сухопутних військ ЗСУ збирає гуманітарну допомогу, щоб передати її в деокуповане місто Херсон. Зібр відбуватиметься на площі біля Будинку торгівлі з 9 ранку до 19:00 щоденно. У п’ятницю завершується збір.

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

 

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version