НовиниОсвітаУ Черкасах випустили майбутніх парамедиків, які допомагатимуть ЗСУ (ВІДЕО)

У Черкасах випустили майбутніх парамедиків, які допомагатимуть ЗСУ (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

У Черкаській медичній академії відбувся випуск студентів –  майбутніх парамедиків, спецфельдшерів та реабілітологів. Дипломи отримали більш як півсотні молодих фахівців охорони здоров’я, котрі надзвичайно затребувані в Україні. Вони лікуватимуть і мирне населення, і воїнів, інформує сайт Черкаської міської ради.

Із закінченням навчального закладу випускників привітали керівники міста, області та медичної галузі. Під час вручення дипломів зазначали важливість і суспільну важливість професій, яким сьогодні навчають наші медичні навчальні заклади.

Парамедики поповнять лави бригад екстреної медичної допомоги. До речі, цю спеціальність Черкаська медична академія відкрила першою в Україні.

Спецфельдшери – це фахівці з лікувальної справи для потреб Збройних Сил України та інших силових структур. Від їхнього професіоналізму залежить збереження життя і здоров’я наших бійців на передовій та у військових госпіталях.

Фізичні терапевти і реабілітологи допоможуть відновлювати здоров’я людям після поранень, травм і важких хвороб.

«Ми першими в Україні почали підготовку медичних реабілітологів та парамедиків. Днями пройшли всю процедуру й отримали ліцензію на підготовку терапевтів-реабілітологів та фармацевтів на рівні магістрів, – зазначила ректор Черкаської медичної академії, заслужена лікарка України Інна Губенко. – Попри складність навчання в умовах воєнного стану наш заклад проводив усі практичні заняття студентів на базі та за участі фахівців лікувально-профілактичних закладів. Тому випускники володіють необхідними вміннями і навичками, аби гідно поповнити лави медичних працівників».

Спеціально до дня випуску студентів у медичній академії провели науково-практичну конференцію з міжнародною участю «Медична та духовна спадщина і духовні цінності Святителя-хірурга Луки (Валентина Войно-Ясенецького). Це наш земляк, професор медицини, який зумів поєднати науку і релігію.

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан вручив колективу Черкаської медичної академії благословенну грамоту святителя-хірурга Луки за значний внесок у лікування людей, за милосердя та благодійність у допомозі подолання недугів. Затим освятив аудиторію на честь Святителя в медичній академії та благословив студентів на успіхи в майбутній професії.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

День вишиванки у Черкасах зібрав майстринь народного мистецтва, артистів, політиків (ВІДЕО)

Черкаський сквер прикрасили вишитими рушниками. Тут зібралися місцеві жителі, вбрані у національний одяг - з нагоди Дня Вишиванки. Інформує...

На Черкащині відремонтують спорткомплекс, де завалилася покрівля

У Камянці, що на Черкащині, планують відремонтувати зал спортивного комплексу «Атлант». На ремонт виділяють понад 700 тис грн. Вже...

Цікаве:

Стратегії вивчення граматики англійської мови для новачків

Вивчення англійської мови може бути захоплюючим і в той...

23 червня в Києві стартує Incrypted Conference 2024

Це вже вчетверте, коли криптомедіа Incrypted організовує одну з...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x