НовиниКриміналУ Черкасах викрили групу наркоділків, які виготовляли амфетамін на...

У Черкасах викрили групу наркоділків, які виготовляли амфетамін на мільйони гривень

-

- Advertisment -

Служба безпеки України припинила у Черкасах діяльність наркоугруповання, учасники якого спеціалізувалися на виготовленні та збуті психотропних речовин на мільйони гривень.

Про це повідомляє речниця УСБУ в Черкаській області Катерина Дрога.

Так, було встановлено, що до угруповання входило п’ятеро черкасців, серед них і колишній поліцейський. Підпільну лабораторію з виробництва психотропів вони облаштували у помешканні експравоохоронця. Сировину для виробництва наркотиків зловмисники замовляли на спеціалізованих інтернет-ресурсах, а «товар» збували через мережу наркодилерів.

За оперативною інформацією, щомісяця вони виготовляли понад 10 кілограмів амфетаміну на понад 2,5 мільйони гривень за тіньовими розцінками. Діяло угруповання з початку 2020 року. Трьох активних учасників групи правоохоронці затримали під час підготовки до продажу чергової парії наркотиків.

У ході обшуків за місцями проживання учасників угруповання виявлено ще понад кілограм амфетаміну, 5 кілограмів прекурсорів, лабораторне приладдя та інші докази протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозри та притягнення до кримінальної відповідальності інших учасників групи. Заходи із викриття наркоділків проводились спільно зі слідчими Національної поліції під процесуальним керівництвом Черкаської обласної прокуратури.

Як повідомляв сайт vikka.ua, у будинку черкащанина знайшли майже п’ять кілограмів канабісу.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Цьогоріч на Черкащині спостерігається зростання випадків сказу серед тварин

Протягом 2024 року в Черкаській області спостерігається значний ріст випадків сказу серед тварин. Про це повідомляє на фейсбук-сторінці ДУ...

У Черкасах до ремонту доріг залучили УЯР-01: дають гарантію 1 рік

У Черкасах КП «ЧЕЛУАШ» пристрій УЯР-01 для ямкового ремонту доріг. Про це дорожники розповіли на своїй сторінці в мережі...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x