НовиниЧеркащинаУ Черкасах виконком не домовився із перевізниками

У Черкасах виконком не домовився із перевізниками

-

- Advertisment -

Сьогодні, 15 листопада, члени виконкому зібралися, щоб укласти з перевізниками тимчасові договори для того, аби відновити пасажирські перевезення в місті Черкаси. Про це пише "Вичерпно".

За умовами цих договорів, вони мають бути укладені терміном на три місяці, ціна на проїзд складатиме 5 грн., мають перевозитися пільгові категорії населення, а також діти шкільного віку в першій половині дня мають їздити за 3 грн., а з 12:00 до 19:00 безкоштовно.

"Перемовини проходили складно, але вдалося напрацювати консенсус, — сказав Бондаренко. — Ми досягли порозуміння. У нас є багато нарікань до перевізників, так само, як у них до нас, але у нас є спільне бажання проводити транспортну реформу".

Члени виконкому вкотре наголосили, що хочуть отримати якісні перевезення, чіткий графік руху. З цією метою виконкомом було проголосоване рішення про обстеження пасажиропотоку.

У свою чергу, адвокат перевізників Валерій Макєєв відзначив, що перевізники готові завтра зранку виїхати на свої маршрути.

"4 дні ми шукали шляхи, як подолати цей колапс, − сказав Макєєв. − В пошуках такого рішення ми запропонували один із форматів. У першу чергу наголосили, що близько року перевізники працювали без договорів. І ми знайшли спільне рішення − тимчасові договори. Вони погодилися їхати із тарифом набагато меншим, ніж порахували перевізники. Бо за їхніми підрахунками тариф має бути 8 гривень. 5 гривень сьогодні не влаштовує перевізників економічно. Вони погодилися, але щоб відразу почалася регуляторна процедура на підвищення до 6 гривень".

Також пан Макєєв зіронізував, що перевізники будуть безкоштовно перевозити школярів, якщо виконком проголосує за повернення долару до 8 грн., або ж якщо з 12-ої години перевізників та їх родини безкоштовно обслуговуватимуть в "Сільпо", наприклад.

Після виступу адвоката перевізників заступник міського голови Юрій Ботнар відзначив, що він це розцінює як ультиматум від перевізників.

"Я не підпишу жодного договору з протоколом розбіжностей", − наголосила у свою чергу і Людмила Бордунос, як профільний заступник, зауваживши, що в договорах відзначено 15 пільгових категорій.

Також заступниця наголосила, що підписання цього договору є добровільним. Попередньо вони ознайомили перевізників з його умовами.

"Наше соціальне навантаження − це перевезення 14 категорій громадян. І всі ці 14 категорій − це гроші, які б могли мати наші колективи на удосконалення автопарку, на зарплати. Брати на себе ще більші обов’язки у нашого підприємства можливості немає. Нам тоді потрібно просто розпродати автопарк. Від імені всіх перевізників я кажу, що ми готові відновити від завтра перевезення за 5 гривень, але перевозити всіх підряд − це комунізм", − сказала перевізниця Олена Куниця.

Зрештою, перевізники та члени виконкому покинули зал засідань так і не вирішивши проблему транспортного колапсу в місті. Зрештою, рішення про підняття вартості проїзду не було проголосовано.

Як повідомляв сайт vikka.ua, рятувальники долучилися до черкаського флешмобу "підвезу".

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаська прокуратура досягла зміни рішення суду у справі грабіжника, який напав на літнього чоловіка

Прокуратура домоглася зміни рішення суду першої інстанції у справі 36-річного грабіжника, який напав на літнього чоловіка. Про це повідомляє...

Чи буде інтернет в Черкасах у випадку блекаутів: Лаут відповів

Інтернет у жителів Черкас під час блекаутів буде. Про це журналістам vikka.ua розповів очільник черкаської компанії провайдера «McLaut» Віталій...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x