НовиниОсвітаУ Черкасах виготовляють кишенькові пічки для ЗСУ (ВІДЕО)

У Черкасах виготовляють кишенькові пічки для ЗСУ (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Вчитель трудового навчання черкаської школи № 34 Петро Вітько демонструє міні– пічку, яку разом зі своїми учнями виготовляє для бійців ЗСУ. Ідея такої міні-пічки уже відома, а от стандарти конструкції – власна розробка, інформує кореспондент ВІККА.

Міні-пічку виготовляють із тонкого листового металу. Вона складається із 5-ти частин. Пічку розробляли для використання в екстремальних умовах, тому збирається вона доволі швидко, а паливом для неї може слугувати будь-який горючий матеріал. Тож пан Петро та його учні впевнені: їхня міні-пічка буде затребувана на фронті.

ПЕТРО ВІТЬКО, вчитель трудового навчання:

“Ми робимо міні-пічки для ЗСУ на яких можна розігріти, зварити напій за екстремальних умов. все, що є поруч можна покласти і воно горить. Будь – які дрова , будь- які щепочки”.

Антон – найбільш вправний у виготовленні міні-пічок. Упродовж уроку робить їх найбільше, та ще й якісно. Каже: головне – не помилитися з розмірами замків. Це перший досвід Антона у практичній допомозі збройним силам, але не останній, впевнений хлопець.

Антон, учень 11- А класу

«Військовим хочу допомогти, щоб вони могли зробити собі чай, каву. Коли розумієш куди вони підуть, для якого блага, то хочеться більше їх робити».

Таких міні-пічок учні цієї черкаської школи виготовили вже більше 30-ти. Планують конструювати ще. Волонтери такі функціональні та невибагливі у використанні пічки регулярно доставляють на фронт.

Читайте також на сайті vikka.ua

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x