НовиниУ Черкасах відзначили найкреативніші будинки та двори

У Черкасах відзначили найкреативніші будинки та двори

-

- Advertisment -

Незвичайні рослинні композиції, квіткові клумби з екзотичними "мешканцями" та декоративні озерця. Так прикрашають свої будинки та двори черкасці. Сьогодні, 3 лютого, назвали імена переможців загальноміського конкурсу "Оточи себе красою".

Найкраще облаштували прибудинкову територію мешканці багатоповерхового будинку, що по вул. Г. Дніпра, 53, (ОСББ "Каскад -53"). За перемогу місто їм презентувало гірку. Кажуть: діток дуже багато, тож пустувати не буде.

"У нас дуже дружний двір, та і голова ОСББ надихає. Ще на самому початку біля будинку був величезний пустир з піском. Ми оживили ташу територію: завезли землю, посадили рослини, оформили усе декоративним камінням", – розповідає мешканка будинку Вікторія Коваль.

Ніна Михальчак разом із сусідами уже втретє бере участь у проекті. Про свій двір за адресою Луначарського, 15, вони дбають давно. Запевняють: немає нічого складного, головне бажання та ініціативні люди.

"У нашому дворі росли старі тополі. Ми їх позрізали і на тих пеньочках зробили вітрячок, повирізали фігурки зі старих шин та посадили квіти. Тепер за рослинами доглядаємо, поливаємо їх та разом сапаємо. Нічого складного немає, от тільки якби ще й ніхто не псував красу, бо є все-таки у нас несвідомі громадяни", – зазначає Ніна Михальчак.

За словами головного спеціаліста відділу дизайну міського середовища та архітектури МВК Оксани Величко, такий конкурс у Черкасах проводять з 2009 року. Все заради того, аби заохотити містян спільно робити місто більш привабливим.

"Більше двох десятків проектів цьогоріч вивчала конкурсна комісія. Оцінювали і креативність підходу, і техніку виконання, і естетичність. Призи отримали усі учасники, а переможці вибороли для своїх дворів елемент благоустрою: гірку, гойдалку та лавку", – додає Оксана Величко.

Як повідомляв сайт vikka.ua, Черкаси потерпають від навал сміття.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Шкільні ліги на Черкащині: районний етап змагань перетнув екватор

На Черкащині розпочався третій тиждень районного етапу національного проекту «Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч». Про це повідомляє пресслужба Черкаської ОВА. Змагання...

У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я (ВІДЕО)

Стійкість молоді – сила нації. У Черкасах дітей та підлітків навчали дбати про своє ментальне здоров’я. Інформує ВІККА. Важливо підтримувати...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x