НовиниОсвітаУ Черкасах відзначили День народження жінки, яка врятувала понад...

У Черкасах відзначили День народження жінки, яка врятувала понад 100 дітей

-

- Advertisment -

У Черкасах відсвяткували 120-річчя від Дня народження Почесної громадянки Черкас Олександри Шулежко. Вона є Праведницею народів світу. Під час другої світової війни врятувала понад 100 дітей. Про це розповів керівник організації «Хесед Дорот»  Дмитро Співаковський.

«У результаті ювілейних урочистостей ще дуже велика група черкащан дізналася про громадянський подвиг Олександри Шулежко. Треба було бачити під яким враженням виходили із зали присутні! На цей раз ми готували святкування не самі і не одні», – зазначив Дмитро Співаковський.

Олександра Шулежко — вихователька, яка в роки німецької окупації Черкас врятувала від смерті і голоду багатьох осиротілих дітей, хоча при цьому ризикувала життям своїх рідних доньок. Їй вдалось врятувати від смерті й голоду 102 дитини, з них 25 дітей були євреями. Праведниця народів світу.

У центрі Черкас на будинку, де колись бубв дитячий будинок, висить меморіальна дошка, присвячена їй. Є тепер у Черкасах і вулиця Праведниці Шулежка. Колишня вулиця Пушкіна.

Читайте також

Вулиці та провулки Черкас повинні мати проукраїнські та унікальні місцеві назви. Натомість радянські та ті, що пов’язані із державою-агресором, мають відійти у минуле.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Міграційна служба виявила двох нелегалів із США у Черкасах

Міграційники виявили двох нелегалів із США у Черкасах і прийняли рішення про їхнє повернення додому. Про це повідомляють на...

У Черкаській області затопило луги, поля та подвір’я

Підтоплення лугів і полів зафіксували в Черкаському та Золотоніському районах. Також затопило двори і підвали в низці громад. Про...

Цікаве:

Для черкащанок фахівці провели майстер-класи з догляду за домашніми тваринками (ВІДЕО)

У Черкасах відбулась безкоштовна консультація по догляду за тваринами....

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x