додому Новини Черкащина У Черкасах відремонтували художній музей зі збитками для бюджету у 280 тисяч...

У Черкасах відремонтували художній музей зі збитками для бюджету у 280 тисяч гривень (ФОТО)

0

Працівники управління захисту економіки в Черкаській області Національної поліції України викрили та задокументували факт розтрати та привласнення бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт в обласному художньому музеї. Про це інформує прес-служба Управління захисту економіки в Черкаській області.

Службові особи комунальної установи уклали договір з підприємцем, відповідного до якого останній проводить капітальний ремонт першого поверху музею. У грудні 2018 року по завершенню робіт було складено та підписано акти про їх виконання у повному обсязі. На підставі цих документів підрядник отримав кошти за проведені роботи.

Однак правоохоронці встановили, що на момент підписання офіційних документів роботи з ремонту знаходилися на підготовчій стадії. Проте в актах було зазначено зовсім інше.

У наслідок протиправних дій службових осіб комунальної установи та підрядника було привласнено понад 280 тисяч гривень бюджетних коштів.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області повідомили про підозру директору комунальної установи за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, а підряднику – за ч. 4 ст. 191 КК України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та проводяться заходи щодо встановлення причетності до вказаного правопорушення інших осіб.

Санкція ч. 2 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Санкція ч. 4 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, прокуратура через суд повернула державному заповіднику землю на Черкащині.

БЕЗ КОМЕНТАРІВ

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Exit mobile version