НовиниЧеркащинаУ Черкасах відремонтували художній музей зі збитками для бюджету...

У Черкасах відремонтували художній музей зі збитками для бюджету у 280 тисяч гривень (ФОТО)

-

- Advertisment -

Працівники управління захисту економіки в Черкаській області Національної поліції України викрили та задокументували факт розтрати та привласнення бюджетних коштів під час проведення ремонтних робіт в обласному художньому музеї. Про це інформує прес-служба Управління захисту економіки в Черкаській області.

Службові особи комунальної установи уклали договір з підприємцем, відповідного до якого останній проводить капітальний ремонт першого поверху музею. У грудні 2018 року по завершенню робіт було складено та підписано акти про їх виконання у повному обсязі. На підставі цих документів підрядник отримав кошти за проведені роботи.

Однак правоохоронці встановили, що на момент підписання офіційних документів роботи з ремонту знаходилися на підготовчій стадії. Проте в актах було зазначено зовсім інше.

У наслідок протиправних дій службових осіб комунальної установи та підрядника було привласнено понад 280 тисяч гривень бюджетних коштів.

Наразі слідчі слідчого управління ГУНП в Черкаській області повідомили про підозру директору комунальної установи за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) та ч. 4 ст. 191(привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України, а підряднику – за ч. 4 ст. 191 КК України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу та проводяться заходи щодо встановлення причетності до вказаного правопорушення інших осіб.

Санкція ч. 2 ст. 366 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Санкція ч. 4 ст. 191 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Як повідомляв сайт vikka.ua, прокуратура через суд повернула державному заповіднику землю на Черкащині.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На великодньому ярмарку в черкаському виші зібрали майже 200 тисяч гривень на підтримку війська

Благодійний захід «Великодній ярмарок» на підтримку Збройних Сил України провів Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького. Великодній збір акумулював...

У центрі Черкас розмістили великодню інсталяцію (ВІДЕО)

У Черкасах у сквері "Юність" розмістили великодню інсталяцію. Тут встановили розмальовані дітьми писанки, великоднє дерево, прикрасили сквер дзвіночками та...

Цікаве:

Рецепти від черкащан: як Марина Черкащенко готує сирну паску (ВІДЕО) 

Паска без випікання. Напередодні свята Великдень знімальна група ВІККА...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x