НовиниОсвітаУ Черкасах відкрили «точку зустрічі» для вимушено переміщених дітей...

У Черкасах відкрили «точку зустрічі» для вимушено переміщених дітей (ВІДЕО) 

-

- Advertisment -

У Черкасах відкрили першу в місті локацію проекту ЮНІСЕФ «Спільно. Точки зустрічі». Три школи міста стануть місцем проведення різноманітних заходів для дітей та молоді, які мусили покинути свій дім через бойові дії. З ними працюватимуть психологи, педагоги, артисти, аніматори. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

(Щоб переглянути відеосюжет, прогортайте до кінця сторінки) 

Дмитро – представник харківської громадської організації. Розповідає, як із початком бомбардування Харкова влаштували дозвілля для дітей, які ховалися у метро. Це і шоу мильних бульбашок, і ляльковий театр і творчі заняття.

ДМИТРО ЛОБАНОВ, КЕРІВНИК ПРОЕКТУ «СПІЛЬНО. ТОЧКИ ЗУСТРІЧІ»:

«Кожна станція була обладнана, відкрита для того, щоб люди там жили під час бомбардування. І вже починаючи з 14 березня ми облаштували 29 дитячих куточків на станціях метрополітену і почали проводити заходи з волонтерами для дітей».

facebook.com/perspectiva.kharkov

Втіхи та позитиву потребують також діти, які виїхали до інших міст. Тому за підтримки Юнісеф виник проект «Спільно. Точки зустрічі». Географія ініціативи – широка.

ДМИТРО ЛОБАНОВ, КЕРІВНИК ПРОЕКТУ «СПІЛЬНО. ТОЧКИ ЗУСТРІЧІ»:

«Зараз ми працюємо в семи містах, це Харків, Полтава, Кременчук, Світловодськ, Кропивницький. Сьогодні відкриваємо точку в Черкасах, завтра в Умані. І потім ще доєднається до проекту Охтирка, Чернігів, та Запоріжжя».

У Черкасах координує проект Світлана Федорова. Розповідає: на заклик попрацювати з дітьми відгукнулися майже 80 черкащан. Серед них педагоги, артисти, письменники. Волонтери, які займатимуться з дітьми, пройшли спеціальні навчання. Мета у всіх добровольців – спільна.

СВІТЛАНА ФЕДОРОВА, ДИРЕКТОР БДФ «ПОДАРУЙ ДИТИНІ СВІТ»:

«Підтримати тих людей, які покинули свої домівки, переїхали в ніші міста, надати їм психологічну підтримку. Звичайно, фокус на дітей та підлітків і мам».

Особливу увагу в рамках проекту приділять підліткам. Адже їх складніше уберегти від негативної інформації, ніж малюків. Розповідають координатори.

ОЛЕНА ШАНДРАК, СПІВКООРДИНАТОР ПРОЕКТУ :

 «Підлітки дуже важко переживають. Важко адаптуються в новій ситуації. Важко знаходять нових друзів і відгороджуються від людей. Тому підлітки, основна мета – не загубити дитину»

Заходи відбуватимуться на базі трьох черкаських шкіл. Заступниця міського голови дякує організації ЮНІСЕФ, яка з перших днів війни підтримувала місто. Особливо – освітні заклади.

АНАСТАСІЯ ЧУБІНА, ЗАСТУПНИЦЯ МІСЬКОГО ГОЛОВИ ЧЕРКАС :

 «Ми, як міська влада, абсолютно не поділяємо дітей на дітей з міста Черкаси і тих, для кого Черкаси стали новим домом. Нам хочеться, аби ви відчували себе в комфорті, безпеці і щоб ви стали повноцінною частиною нашого міста. Ви вже нею є». 

Ольга з сином Тимофієм приїхали із Харкова. Сьогодні прийшли на відкриття «точки зустрічі». У Черкасах хлопчик звикає до нової школи та вже має нових друзів – їх звати Маша і Даша.

ТИМОФІЙ, ХАРКІВ’ЯНИН:

«Ми з ними у парку зустрічаємося, ще у нас в нашому класі теж є два Тимофія, і ми з ними теж гуляємо».

ОЛЬГА, ХАРКІВ’ЯНКА :

«Это очень хорошо для всех детей. У многих нет друзей. Очень хорошо, когда есть такие мероприятия. Лучше, чтоб они были побольше, в других областях тоже».

Читайте також: у Черкасах відновлять роботу ще три дитсадочки

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах за деякими адресами більше тижня не буде гарячої води

З 23 квітня по 2 травня мешканці деяких будинків у Черкасах залишаться без гарячої води. Про це повідомляє КПТМ...

Оборонці Черкащини знищили два ворожі БпЛА

Уночі над територією Черкаської області силами оборони знищено два ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. "Наші...

Цікаве:

Як безпечно заощаджувати на догляді за речами

Відвідуючи магазин побутової хімії, ти все частіше звертаєш увагу...

6 етапів у догляді за шкірою: цього достатньо

Світові тенденції догляду за шкірою обличчя постійно змінюються. Якщо...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x